Torsdag- dubbla besök

Idag var Frenchie och jag ute i skogen och övade på den samlade galoppen!

Jag tycker att skogen lämpar sig väldigt väl för detta jobb, man har bjudning och lite extra vakenhet lite mer gratis och det är.nog så viktigt i samlingen; att hästen inte bara galopperar långsammare så att säga utan med bibehållen energi och ”stuns” i sprången. 

En grej som jag måste tänka på förutom ett av mina mantran;  ”häcken ner och fronten upp” är att inte ”rida iväg” i de första sprången efter fattningen utan att hålla kvar Frenchie i ramen vilket gick fint idag.

När vi ändå var ”out and about” fick jag en ingivelse att hälsa på en god vän som precis har flyttat så att hon nu är min närmaste granne (bor ca 2 kilometer från oss och bakom mina hagar).

Så Frenchie och jag knackade på (mentalt i alla fall) och vi hann växla några ord innan min lille plutt blev otålig och tyckte att det var dags att gå hem till morötterna.

Senare på dagen var det dags för det mer officiella besöket hos vännen och då tog jag med mig Molly i stället som genast kände sig som hemma och tillbringade delar av visiten i vännens dubbelsäng; ett gott betyg ha ha!

Några fler bilder från dagen:

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>