Måndag- hej flugor

Ha ha…denna bilden är sååå Molly och 500% Soya, min förra hund.

Soya var expert på att tugga och svälja samtidigt som hon sprang, i alla fall när hon stoppade sådant i gapet som hon visste att jag ville att hon skulle spotta ut!

Idag ”smällde” det till i mina hagar; flugorna dök upp som ovälkomna gäster, säkert eftersom solen värmde rejält.

Jag plockade fram flugmössorna för att slippa rinnande ögon och irriterade hästar och snart är det väl dags för Ultrashielden också.

Min ponny har fortfarande 5 ton päls att fälla och jag passade på att dra av ett halvt kilo idag i alla fall medan Frenchie skoddes och han väntade på att verkas.

Jag skulle gärna ägna mig åt hans pälsvård utomhus eftersom håren rasar av honom men då måste jag hålla fast honom ordentligt för annars sticker han iväg- mycket bestämt! Inte ens morötter i utekrubban kan få honom att frivilligt acceptera mina frisörtjänster- tro mig; jag har provat 🙂 !

Frenchie reds på utebanan med fokus på samling i galoppen, lite piruettförberedande arbete, förvänd vänster galopp som har förbättrats mycket den sista tiden, några byten och vad som kändes som bättre travslutor än jag visar dom på tävling.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Tang

    Den där bilden resonerar väldigt för mig som förstagångs hundägare. Valpen som nu är 6 månader och envis som f-n, förutom att hon plockar upp en massa annat mög när vi är ute och går, har upptäckt att kattbajs är smaskens tack och lov låter hon bli kattlådorna hemma iaf.

    Svara
    • Birgitta

      Både Soya och Molly vill/ ville gärna äta rester av diverse döda djur/ kadaver. Inga mängder…bara något litet ben att knapra på men äckligt ändå!

      Fast jag läste nyligen på ett whippetforum att det inte alls är ovanligt att i alla fall whippets och troligen andra hundar med äter andra hundars bajs! Det är jag mycket glad att Soya och Molly inte har upptäckt. Uäääää!

      Svara
      • Helena Tang

        *ryyyys* usch nä ve och fasa, hundbajs hoppas jag att vi slipper!
        Här är många katter som går ut där vi bor (vår egen inkluderad, iaf under dagtid) och då många hus har små gräsmattor och rabatter på framsidan i området där vi bor så finns det gott om kattskit..
        Hon kom över hästbajs på stranden för nån vecka sedan och jag tyckte inte att det var så farligt, medan min man och hans systerdotter som var med höll på att krevera när hunden åt BAJS!

        Svara
  2. Minstral

    Noxy är fortfarande väldigt intresserad av att äta sin egen bajs, man måste vara snabb med att ta bort det.

    Svara
    • Birgitta

      Jag hade som sagt ingen aning om att det var så vanligt….mina hundar har aldrig ätit sitt bajs men däremot sådant de kräkt upp (om de fått chansen).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>