Bra foderförvaring

Igår kompletterade jag mina foderförvaringskärl med denna tunna, jag har en sedan tidigare och den igår gav jag 50:- för på annons (nyskick).

Jag har sedan tidigare en rejäl soptunna som jag också förvarat foder i samt olika mindre tunnor för samma ändamål.

Många använder denna ”låda” från IKEA, jag har sett dom i flera stall men personligen tycker jag inte att de rymmer särskilt mycket.

Jag köper ibland flera hundra kilo havre åt gången och då underlättar det massor om jag kan hämta fodret i kärl som går att rulla. Att kärlet går att stänga ute möss/ råttor ifrån är nästan ännu viktigare så det är det jag utgår ifrån.

Kan som kuriosa berätta att de mindre blåa tunnorna ni ser på en av bilderna är minst 20 år gamla (köpta begagnade då) så denna typen av kärl skulle jag säga är i princip outslitliga. Och då har jag ändå släpat mina måååånga meter på olika stallgolv i de stall jag stått i tidigare.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Jag har rektangulära tunnor typ 60×25,tycker de tar mindre plats än de runda. Det får precis plats en säck foder. Har även en sån stor soptunna på hjul som vi använde när vi köpte havre av en bonde vi kände. Problemet med den var när man skulle längst ner i den fick man stå på wn pall för att inte tippa över. Nu när vi bara har Mirre är den överflödig så nu använder jag den till att förvara vintertäcken i garaget.

  Svara
  • Birgitta

   Hi hi…ja, min stora soptunna (240 liter?) får man också akta sig så man inte ramlar ner i med huvudet före när man ska ta det sista av havren.

   Och ja, tunnorna kan även vara bra att förvara täcken i så länge man ser till att de är torra när man lägger ner dom där. Bra skydd mot mössen.

   Svara
   • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Ja min stora tunna är också 240 l. Bruksr lägga ner täckena när de varit en runda hos Bea och impregneratc på min mattebom här hemma. Helt klart håller den mössen borta. Sån tur hat jag inga i garaget… skulle dö.,hatar verkligen de räliga krypen
    Har tillräckligt problem med dem i stallet.

    Svara
 2. Minstral

  Jag förstår verkligen inte alla inlägg jag läser om möss överallt i stallet? Okej vi ser 2-3 möss per år i stallet (och då har vi ändå höns i stallet). I sadelkammaren har vi aldrig haft möss. Foderstället på logen är utsatt men där vaktar två katter. Alltid rensa kanterna i boxen varje dag. Inget på stallgången. Betstationer från Anticimex.

  Svara
  • Birgitta

   Menar du att jag skriver om möss i mitt stall hela tiden?

   Jag ser enstaka möss på hösten och vintern, framför allt de få gånger de drunknar i ponnyns vattenspann typ.

   Att det finns möss i ett stall tycker jag är naturligt, framför allt om man inte har katt (Henrik är allergisk vilket är den främsta anledningen att vi inte har någon).

   Jag har sett möss/ deras bajs i alla stall jag haft häst i och jag och min fd man hade t.o.m. möss i vårt hus (låg utmed en åker).

   Sedan är det en enorm skillnad på att ha möss men inte påverkas av dom (som hos mig) eller ha möss som förstör en massa, bajsar överallt och ynglar av sig i massor.

   Svara
   • Frida

    Mängden möss och råttor tror jag varierar kraftigt i olika stall. Har varit i stall där det är ett jätteproblem med möss och där råttorna blivit så stora att katterna inte vågar ta dom. Hos mig är möss inga bekymmer tack och lov. Har iofs alltid haft flera stallkatter, oftast honor, de jagar bättre är min upplevelse. Aldrig att möss har gnagt på fodersäckar osv. Men som sagt så har jag upplevt det motsatta med, har de väl fått etablera sig är det nog svårt att bli av med dom.

    Svara
    • Birgitta

     Jag har inte heller några problem på Ryhus- kanske för att jag förvarar allt foder i tunnor.

     Men om möss är hungriga kan de äta på allt möjligt annat känns det som så jag är glad så länge allt hos mig förblir orört.

     Sedan har väl möss en jäkla förmåga att yngla av sig så får de väl för sig att bosätta sig kan de snabbt mångdubblas. Huuuuu…. Råttor ska vi inte tala om!

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>