Lördag- gräs och ogräs

Nice try 🙂

Idag har jag ärligt talat mest sovit bort dagen eftersom jag jobbade i natt och Frenchie har passande nog haft en vilodag.

Det kan för de som inte har hästar säkert kännas som att vi hästmänniskor aldrig är nöjda och alltid hittar något att klaga på och just nu skulle det kunna vara vädret, i alla fall här i mina trakter.

Nog för att jag är den första att sjunga solens och värmens lov men nu har det inte regnat på lite väl många dagar och då börjar ju i alla fall oron hos mig över både gräset i allmänhet (läs: tillgången på hö efter årets skörd) och mina egna hagar i synnerhet.

Som jag skrev härom dagen vill jag absolut inte att min ponny ska få fång igen men jag vet också hur Frenchie reagerade i slutet av förra sommaren när gräset var torrt; han stod bara och glodde i hagen och skulle inte äta ett strå och han behöver verkligen äta. För övrigt kastade han sig inte över hösilaget heller annars hade det så klart varit den enklaste lösningen.

Brännässlorna växer i alla fall och det är ungefär det enda produktiva jag har gjort idag; ryckt bort dom från diverse platser.

Men det blir lättare för varje år, precis som med träd och busk-gallringen.

Något som också hjälper mig, som egentligen inte är så intresserad av trädgårdsarbete i allmänhet och ogräsrensning i synnerhet är att redan på förhand bestämma att ”idag tar jag ytan x” eller ”idag ska jag fylla 2 skottkärror med grenar/ ogräs”.

Då har jag ett konkret mål som känns görbart för i mitt fall tröttnar jag ganska snabbt och jag har inte viljan att tex rensa ogräs i flera timmar. En halvtimme är mer lagom och numera räcker det faktiskt, i alla fall om man gör det nästan dagligen.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Ja, det är oroväckande torrt i markerna nu…

  Lite, men ofta är min devis när det gäller sisyfosarbete, känner mig själv för väl apropå tråkiga göromål här i livet haha

  Svara
 2. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

  Pratas ju om att den här sommaren kommer bli som 2018 ..

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>