Driftiga ungdomar

Vad tror ni om denna tjänst på hästtävlingar 🙂 ?

Redan när jag var ett barn/ ungdom drog jag mig aldrig för att kavla upp ärmarna om det kunde generera en liten peng och det har följt mig genom livet och varit till stor nytta.

På gott och ont har jag därför inget till övers för latmaskar och framför allt när det påverkar andra.

Jag vet inte om det är en tillfällighet men jag har nu på kort tid sett killar som verkligen verkar gilla att jobba lite extra annonsera på Facebook och utan att lägga någon värdering i huruvida det är lagligt att så unga människor jobbar och hur de redovisar sina pengar tycker jag att de borde uppmuntras.

Här två exempel:


Vi är två killar på 14 år som har startat en bilstädnings firma! Vi kommer hem till dig och städar din bil snabbt bra och smidigt! Vi använder våra egna produkter. Vi lägger ner tid och omtanke på att ge er bil den bästa städningen. Vi säkerställer att bilstädningen blir gjord på det bästa sättet och vi strävar efter att hålla bilarna så perfekt städade och ger våra kunder den bästa servicen.  Vi kommer att börja åka runt i hela Skåne! Priset på en städning på en 5 sätig bil är 295kr Följ gärna oss på instagram för att inte missa något. På instagram heter vi Nasets_bilstadning1 nu kan man även köpa till klädseltvätt för 200kr!

Hej! Jag och min kompis undrar om någon behöver häljp med något. Det kan vara allt från trädgården till städa i huset. Skriv i pm om ni undrar något. Det kommer att kosta 40kr i timmen. men Priser kan diskuteras. Vi har egena verktyg till det mest men kan behövas el och vatten.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Var hittade du dessa driftiga undomar?,
  Jo ungdomar får sommarjobba till viss gräns och inkomst utan att betala skatt. Fråganär väl om nyttjaren måste betala arbetsgivaravgift.

  Svara
  • Birgitta

   Jag är med i en massa ”by-sidor” (för tex Genarp, Veberöd, Staffanstorp, Sjöbo och Dalby) ; kanske är dessa ungdomar mer driftiga än Malmö-kids?

   Svara
 2. Anna

  När jag var tonåring fick jag betalt i ridlektioner för att hålla i helgaktiviteter på ridskolan till exempel. Vare sig samhället eller jag lär ha gått back på detta arrangemang. Så länge inte ungdomarnas verksamhet drar in tiotusentals kronor i månaden så ser jag inget problem med att de kan tjäna lite pengar på sin företagsamhet, så småningom kommer säkert deras framåtanda samhället till godo.

  Svara
  • Birgitta

   Utan att gå in på några detaljer har jag finansierat MYCKET av min tidigare hästhållning genom att arbeta med hästar. Inte alltid helt enligt Skatteverkets regler om vi säger så.

   Men jag har alltid haft ett vitt heltidsjobb, har aldrig varit sjukskriven en dag (dvs fått sjukpenning) eller utnyttjat någon A-kassa.

   Jag tror MYCKET på att låta ungdomar tjäna pengar. Det har då hjälpt mig på en miljon olika vis och då menar jag inte bara pengamässigt så att säga.

   Jag har en arbetsmoral utan dess like, jag vet pengars värde, jag handlar inte en massa skit som jag sedan inte använder och mycket annat som jag själv är stolt över.

   Jag har bara mig själv att tacka för mycket. Jag betalade mitt körkort själv tex och har köpt alla hästar, bilar och jag vet inte allt utan föräldrars/ partners hjälp. Alla hästar utom den första är köpta kontant, till den tog jag ett lån på 20.000 som jag betalade av snabbt.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>