Måndag- utlägg för inlägg

Jag fortsätter med mitt trädkapande som framgår av den ena bilden.

Det tycks finnas en aldrig sinande ström av grenar som den självutnämnda arboristen Birgitta vill kapa….

Frenchie gick fint på utebanan och jag hoppas att jag inte har sagt för mycket när jag påstår att vi har kommit förbi vår hang-up gällande bytena som blev väldigt dåliga en period.

The never ending story med min ena häl har trots allt förhoppningsvis nått sitt slut så till vida att jag var och hämtade de specialbeställda skoinläggen på sjukhuset i Lund idag.

Nu ska det sägas att min häl är mycket bättre (tog bara ett halvår….) redan utan inläggen och hjälper inte dessa att läka hälen helt finns det inte mer att göra.

När jag ändå var ute och körde passade jag på att tvätta min bil- det var flera månaders smuts som åkte ner i avloppet tillsammans med fågelskit och ridbane-damm (jag harvar ju utebanan med bilen).

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Din häl – välkommen till min värld. Halux valgus, hälsporre, artros – ständig smärta. Du är en hejare på mycket men blir jobbigt när du så ofta klagar över småkrämpor som för många av oss är en piss i Mississippi jämfört med att leva med smärta. Lägg ner med din lilla hälsporre, bara att bita ihop, det gör faktiskt inte så ont. Tycker du det så har du aldrig haft ont!!!

  Svara
  • Birgitta

   Som jag har skrivit tidigare har jag INTE hälsporre utan en uttänjd fettkudde och till att börja med är skillnaden i smärta stor, tycker jag. Andra kanske upplever det annorlunda.

   Jag har dessutom haft denna smärta i ca 6 månader och stundtals knappt kunnat gå/ stödja på foten.

   Men det spelar egentligen ingen roll för smärta är individuellt och jag anser att jag har en hög smärttröskel medan en del säkert hade sjukskrivit sig när foten gjorde som mest ont.

   Jag förstår om det är provocerande att jag klagar på min häl/ fot när det finns de med långt värre sjukdomar/ skador/ smärtor.

   Men det är ingen tävling och jag skriver om MIN vardag och min verklighet utan att varken mäta den med andra eller hävda att jag har det svårast.

   Svara
 2. Frida

  Hmm alltså jag som ju har fibromyalgi och en låååång rad med saker i min rygg bla diskbråck, artros, kraftigt höjdreducerad disk mm mm och har haft hälsporre så vet hur det är, jag stör mig inte på att folk klagar över sina krämpor. Jag kämpar med kraftig smärta varje dag men det betyder ju inte att ngn annans smärta är mindre jobbig. Då får ju jag inte gnälla heller för det finns många som har det värre än mig, många med mina problem har rollator eller till och med permobil. Jag jobbar heltid och rider. Min kollega fick ryggont och hade dåligt samvete för att hon klagade när hon visste hur jag hade det varje dag, men varför ska man inte få beklaga sig? Det hjälper faktiskt lite grann och smärta påverkar alla olika, bara för att jag fått lära mig leva med daglig smärta betyder ju inte det att ngn annans bekymmer inte är jobbiga.

  Svara
 3. Smurfan

  ”Gnäll” på! Bara jag får höra utvärderingen om skoinläggen sen! ( Det är det bästa med bloggen, att få läsa alla tips om bästa grimman, vad man kan köpa på Gekås, hur man kan använda nypon som hästgodis, bästa fotbehandlingen…)

  Hur gick det förresten med din rygg, spikmattan, värmeplåstret och allt det där?
  Undrar Smurfan som har minst ETT exemplar av varje fottillbehör som apoteket kan erbjuda!

  Svara
  • Birgitta

   Du….ryggen är…vågar jag säga det….HELT bra sedan länge men det tog många veckor innan den var 100 % bra. Jag trodde efter x veckor att jag var näst intill återställd men inser först nu att jag ändå var ganska långt ifrån helt ok DÅ.

   Spikmattan har jag inte använt på ett bra tag men ska absolut göra det vid minsta smärta och jag har även en del värmeplåster kvar.

   Det som retar mig mest är att jag inte har en aning om varför det från ingenstans högg till i ryggen så att jag fick den hemska smärtan, det hände bokstavligen när jag stod stilla och väntade på att bli insläppt på tävlingsbanan så det var ingen rörelse jag gjorde eller att hästen hoppade till eller dylikt.

   Men en vän som är i min ålder och rider och har haft diverse liknande ryggproblem säger att det är vanligt och så är det kanske?

   Jag försöker i alla fall att tänka på att vara mer uppmjukad i ryggen/ stretcha lite (om jag kommer ihåg det) innan jag börjar trava.

   Angående inläggen återstår det att se deras effekt.

   Jag fick förhållningsorder utan dess like igår; jag skulle vänja in fötterna hur omständligt som helst och börja med att gå med dom i en timme x dagar, sedan 2 timmar osv. Jag känner mig redan hyfsat återställd även utan inläggen men kommer absolut att använda dom. De kostade 400:- plus 2 besök à 200:- för att först mäta fötterna och därefter passa in inläggen i mina skor.

   Svara
 4. Anna

  Jag tog fram min spikmatta för första gången på länge i söndags, den gör verkligen underverk för både min onda rygg och mina ångesttendenser. På jobbet har jag en slags kudde att sitta på som skall hjälpa en att ha bättre hållning för ländryggen, men den är liksom som en stor ring och jag tror alltid att mina kollegor tänker ”oj, Anna måste ha stora problem med hemorrojder”.

  Svara
  • Birgitta

   🙂 !

   Jag har också börjat tänka på hur jag sitter på jobbet (med stöd för svanken) för när jag hade ont i ryggen märktes det mycket just på jobbet där jag sitter mycket men inte kan halvligga/ ligga ner som hemma.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>