Lördag- avanmäld

Buhu…..det var tydligen inte meningen att jag skulle tävla idag….

Först ställde arrangören i hela den ena tävlingsdagen(söndagen) så jag bytte till idag och i morse kunde jag konstatera att Frenchie är lite halt.

Jag tyckte redan igår att han ”gick konstigt” i typ ett halvt varv men efter att ha skrittat lite (jag tänkte att han kanske slog sig eller trampade på något) så kändes han som vanligt igen.

Nu tror jag att det igår handlade om att hältan är så vag att jag liksom ”balanserade” honom i handen/ tyglarna och därför inte kände något och även idag såg jag den bara i ena varvet (höger) och inte det minsta i det andra.

För att förtydliga så gör jag alltid en liten ”hältkontroll” innan jag åker och tränar eller tävlar och den består oftast i att jag bara springer med Frenchie från hagen och till stallet men om jag är mer tveksam (som efter gårdagen) så longerar jag vilket är anledningen till att jag såg hältan i morse.

Och det är för övrigt ett litet tips till er! För tänk så ännu mycket tråkigare det hade varit om jag hade upptäckt detta på tävlingsplatsen efter x timmars körning och förberedelser.

Jag kan inte göra mer just nu än att hoppas att detta är en liten vrickning som går över snabbt för även om det inte tjänar något till att spekulera så är detta det mest logiska för mig.

Hagarna är stenhårda och lite ojämna och förra sommaren såg jag ju hur Frenchie skenande runt i några minuter innan jag fick tag i honom varefter han var halt i några dagar.

Denna gången har jag inte sett något springande vilket verkligen inte säger ett dugg och dessutom behöver det inte alls handla om DET.

Det enda jag anser är att jag i alla fall inte ridit hästen på ett sådant sätt att jag BORDE ha orsakat en hälta eftersom jag aldrig varken överanstränger honom, rider på annat än helt preparerade underlag och är noga med vilodagar osv. Men man kan verkligen aldrig veta…det är en sak som är säker med hästar.

Så jag måste vänta helt ”enkelt” vilket i mitt fall är allt annat än enkelt.

Är det någon som är en domedagsprofet och alltid tror det värsta så är det jag; den rollen har jag tyvärr haft i alla år som hästägare.

Ser jag fortfarande en hälta på måndag så bokar jag en veterinärtid för jag lär ändå få vänta x dagar på den.

Ja, är det något jag ska sluta med så är det i alla fall att planera in viloperioder för dessa har alla mina hästar skapat själva med ojämna intervall. Det hade ändå kunnat vara dags för en kortare sådan för Frenchies del och det finns inga tävlingar jag velat delta i de närmaste månaderna men jag vill så klart ha en frisk häst oaktat vad.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra Milton

    Så tråkigt! Men skönt att upptäcka det så snabbt. Håller tummarna för något lättfixat.

    Svara
  2. Ida Pippilotta Lidslot

    Jag är ju exakt som du på det här planet. Lider med dig, men är säker på att det inte är någon fara.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>