Måndag- tid

Ringde till ”min” veterinär direkt i morse så nu har vi en besökstid nästa måndag.

Jag hade min vana trogen velat ha en tid nu, genast eller meddetsamma men inser att det egentligen är bättre att vänta denna vecka.

Är det en mild vrickning kommer den att ha hunnit gå över och kvarstår hältan behöver Frenchie behandlas. Lite förenklat.

Nina ringde och sa alla de rätta sakerna för att trösta och uppmuntra mig och är det någon vars omdöme jag litar på till 100% så är det hennes.

Dessutom vet hon kusligt ofta exakt vad jag ska säga innan jag har hunnit öppna munnen och det gäller inte bara sådant som är hästrelaterat.

Väldigt glad att jag har henne i mitt liv!

Molly följde med oss till skogen idag och det blev en trivsam skritt-runda.

Hemma tog Henrik dessa kort på oss….

….innan han bjöd mig på lunch i Staffanstorp.

Ett besök hos en god vän har också hunnits med så jag har hållit mig sysselsatt i det fina vädret (säger jag och bönar om regn….).

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Fina bilder! Ser ut som att du ”gömmer” dig lite bakom huvudpersonen, men det är kanske meningen?! De bästa bilderna blir ofta ihop med djur!

  Nu börjar det bli ruskigt torrt ute, hoppas juni levererar lite mer regn. Vill knappt yppa tanken, nog är det 2018-vibbar hua…eller så regnar det snart i fyra veckor och då klagar vi på det istället haha

  Svara
  • Birgitta

   Jag vill helst inte vara med på bild nej :).

   Medan Frenchie är fotogenisk till max så är ägaren inte det alls… ha ha ha.

   Jag har själv skojat om att vi hästmänniskor ofta gnäller om vädret men jag LOVAR, om det regnar i många dagar framöver så kommer jag att vara tacksam och tyst.

   Det känns….ursäkta…för djävlig att ha så stora hagar som jag har men snart ändå behöva stödfodra utomhus. Och då menar jag inte främst pga kostnaden utan för att båda hästarna är kinkiga med att äta stråfoder ute och Frenchie verkligen skulle behöva beta rejält med gräs. Jag hugger/ klipper i varje fall några kilo (3-4?) om dagen som han får i boxen förutom hö men det är ju ingenting egentligen.

   Svara
 2. Frida

  Är likadan vad det gäller bilder, men med djur och barn brukar det bli bra för de flesta. Tillhör egentligen selfie-generationen, men nä…måste finnas en genuin glädje annars kan det vara.

  Men oj, det låter hemskt med fodersituationen! Tänker också att man ska vara försiktig att döma hästars hull vare sig åt det ena eller andra hållet i dessa tider. Vi är ju egentligen privilegierade i vår hästhållning jämfört mot andra länder. Följer en del brittiska dressyrekipage och de ser iaf välfödda ut haha.

  Läste om (importerade) hästar i Asien och deras foderstat, ett under att de överlever på ris och gud vet vad

  Svara
  • Birgitta

   Så tänkte jag när jag var i Egypten för kanske 15 år sedan.

   Inte konstigt om en del hästar var tunna (dock ej undernärda) när ägaren knappt hade mat till sig och familjen….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>