Fredag- gurka

Vad säger ni om dessa 🙂 ?

Jag är barnsligt stolt över dom i alla fall och Henrik som är den som äter gurka (jag gör den inte) har redan ätit upp den ena och gett den godkänt betyg!

Planen är att göra smörgåsgurka (i ättikslag) av kommande gurkor och ja, de ska vara så här små och inte som slanggurkor och heter Piccolino av en anledning 🙂 !

Idag har det blåst så pass mycket att det hade varit trist om det var höst eller vinter men när solen ändå strålar är det bra med vindarna tycker jag för det håller insekterna borta.

När det är vindstilla har båda hästarna flugmössor och de fungerar utmärkt (ger inte skav och ramlar inte av) men jag vill ändå helst inte att de har dom på sig hur många veckor i sträck som helst.

Dagens skrittrunda var med Molly som sällskap (Frenchie ignorerar henne totalt) och hon lever sitt bästa liv denna tiden på året.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marie Ultege

  Fina små gurkor. Jag har två sorters smågurkor hos mig. Brukar också lägga in, både ättiks- och saltgurka. Går att göra bostongurka också, men det har jag aldrig gjort.

  Svara
 2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Woohoo☺️så fina de blev.. Mina blir bara i sallad och som pålägg. När vi tog över huset från Görans föräldrar så var halva (400kvm) köksträdcård…. här fanns allt
  Så jo här har både lagts in och syltat diverse grönsaker och frukt. Men efter ngr år kortade vi ner den och idag består den bara av fruktträd (6 st)
  ngr gula hallonbuskar och 2 odlingslotter av slipers 1×1,5m vardera. Helt ok för mig då jag bara odlar lite tomater, gurka. Harrys kuvert☺️
  (harycorts verts)
  I ena o lite jordgubbar i den andra. Till och med den taggfria björnbärsbusken åkte då jag hade kvar björnbärssylt i källaren ett helt år så min lilla odling idag äf jag helt nöjd med?

  Svara
 3. Helena Tang

  Pressgurka! Jättegott och friskt ju
  Här är mitt recept som smakar precis som min mormors pressgurka :
  1 färsk gurka
  3 krm salt
  2 msk ättika (12%)
  1 dl vatten
  1½ -2 msk socker
  2-3 msk hackad persilja

  Instruktioner
  Skiva färsk gurka tunt med osthyvel Blanda med salt i en skål. Lägg ett fat och en tyngd över i 30 minuter, häll av spadet.

  Gör en lag av ättiksprit , vatten, socker, och persiljan. Rör tills sockret löst sig. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>