Tisdag- hull och krukor

Bilden ovan är tagen bakom vårt hus och där finns ett enormt gräsfält.

Om jag ska skryta: det var där jag gjorde 42 (fyrtiotvå) byten i varje på Vicke för 2 år sedan….tugga på den Frenchman 🙂 🙂 🙂 !

Nåväl, det jag vill visa är att fältet vid denna tiden på året brukar vara så gräsbevuxet att godset som vi hyr Ryhus av kommer och putsar ner allting. Och som synes lär inte detta behövas i år om vi säger så….

Mina hästar lyckas fortfarande hitta en del ätbart i sina hagar och Frenchie sa ”nej tack” till höt som jag la ut i morse.

Han ÄR kinkig med stråfodret men jag får ju ändå tolka detta som att han inte hungrar i hagen precis. I boxen har han fri tillgång.

Mitt mål under hans konvalescens är att om möjligt få upp honom i vikt; en förhoppning jag hade redan innan han blev halt men som kommer att GRUSAS (observera den sorgliga ordvitsen….) om det inte kommer regn snart.

Eller…jag ska nog göda upp den lille skiten men inte med gräs som han betar för egen maskin…

Och nej, han är inte ”för smal” men kunde gärna kunna ha lite mer kött på benen precis som min ”stackars” ponny som jag inte vågar göda.

Han väger avsevärt mindre än när han fick fång, det är en sak som är säker och jag har bett en veterinär att titta på honom som, precis som jag, tycker att det är bättre att revbenen skymtar än att han blir sjuk igen. Svår avvägning det där tycker jag som mäter med en dressyrkärrings ögon. Med andra ord hade båda varit i perfekt hull enligt en hoppryttare och Frenchie säkert t.o.m. en aningens för fet ha ha ha. Jag hoppas också att ni förstår att jag raljerar lite så ingen orsak till oro för mina gossar, jag har full koll.

Idag har jag lagt en liten stund på att besöka Erikshjälpen i Genarp där jag tröstshoppade en del krukor.

Sist jag var där köpte jag några som jag blev väldigt nöjd med; som dessa tex:

Till de nya har jag varken blommor eller jord så de väntar jag med att visa er tills den har något innehåll så att säga.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Oj ni har det nog till och med torrare än vi… Här verkar det som om gräset fortfarande lever på regnet som kom i maj, men lite har det ju gulnat förstås. Hoppas snart på lite regnperiod dock.

    Svara
    • Birgitta

      Över lag är det mycket torrt i mina trakter med vissa mer grönskande partier.

      Läser att en del bönder bara fått in 25-50% av normalskörd.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>