Hur du gör en bra affär

Som en spin-off på det här med nyttan av kontakter som vi diskuterade igår vill jag även ge några tips om hur man kan göra en bra affär med lite tur och skicklighet.

Även här kan kontakter spela en stor roll eftersom en del saker/ tjänster aldrig ens kommer till allmänhetens kännedom genom tex annonser utan enbart sker via kontakter.

De flesta tränare tex brukar (behöver?) inte annonsera ut sina tjänster och samma sak gäller för de duktiga hovslagarna som snarare har för mycket jobb än behöver jaga kunder.

Även djur och varor sälja många gånger via kontakter och så har jag själv köpt mycket.

Så har man många kontakter ökar man absolut sina chanser till en bra affär.

En annan möjlighet till bra affärer är att vara vaken och på hugget och tex titta efter vad det nu är man vill köpa på annons regelbundet.

Ju aktivare man är och desto mer frekvent man plöjer igenom olika annonser desto större chans har man att hitta det man vill ha och nästa steg efter att man har hittat det är att AGERA SNABBT.

Ska man hålla på och fundera, vela fram och tillbaka osv så hinner många saker bli sålda, så är det bara.

Jag har själv annonserat ut en del saker som har blivit sålda inom 2 timmar!

Ska man köpa något dyrare är det viktigt att ha ekonomin klar innan man lägger ett bud för det är samma sak där.

Säljaren har kanske redan köpare på kö och har inget behov av att vänta på att du ska låna ihop pengar eller få en kredit godkänd eller whatever.

”Cash is king” håller väl på att bytas ut mot ”endast swish” i en del fall men du får i alla fall se till att ha pengarna redo i någon form!

Vi kan inte prata om ”bra affärer” utan att beröra ämnet prutning som man verkligen kan ha delade åsikter om.

En del prutar på allt och rejält, andra skulle inte drömma om att göra det alls, vissa tycker man är oförskämd som prutar och tja…det finns alla varianter.

Själv försöker jag ofta pruta och lyckas oftast men jag är avkomma till en man som hade prutning som konstform och som kunde få folk att skänka honom saker och nästan tacka för att han befriade dom från whatever fast de från början hade tänkt sig x kronor i förtjänst.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Min absolut bästa affär var försäljningen av Effi, hon blev såld efter några få timmar på nätet. Och inte jättedyr men ändå över 100000. Nu har det ju gått dåligt för henne ändå men försäljningsmässigt var det otroligt.

  Svara
   • Minstral

    Första köparen klickade inte med hästen utan sålde vidare. Andra köparen kände fel i ridning och röntgen verifierade artros hals och rygg. Rek avlivning. Men ägaren har nu lånat ut henne till Danmark för embryotransfer.
    Jag är SÅ glad att jag sålde henne med fulla plåtar.

    Svara
    • Birgitta

     Jag förstår dig!

     Tråkigt med en så ung häst och hade blivit ännu tråkigare om köpare hade velat processa så som en del vill fast de inte har något att komma med.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>