I antågande?

Sedan vi flyttade till Ryhus har Lillis varje år vid den här tiden åkt iväg på en allt för kort semester och hans plats har intagits av en ponny som på vissa sätt är rätt så lik honom men som ändå ser ut som att han kom direkt från ett ponny-SM i valfri gren.

Medan Lillis stora delar av året har en lång mammutpäls och ser ut som den sällskapsponny han är så är hans ersättare utrustad med den kortaste och mest glänsande hårrem ni kan tänka er.

Vicke och Frenchie kan slänga sig i väggen och glanssprays- eller hästschampo-tillverkare borde komma hit, fota djuret och använda honom i sin marknadsföring. Jag har aldrig sett på maken till päls hos en, i år, 26 år gammal ponny!

Jag önskar att tävlingsponnyn ville stanna längre än de ca 8 veckorna han är här; sedan tar mammutpälsens ägare över igen och hårremmen börjar obönhörligen att växa ut.

Jag väntar ivrigt på tävlingsponnyn och Lillis vill inte ge några utfästelser men har jag tur så träffas vi snart.

På bilden ser ni hur förra sommarens besökare såg ut! Amazing va ❤️?

3 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   I ärlighetens namn hade det optimala KANSKE varit om han HADE åkt iväg över sommaren eftersom min fångest är så stor vilket bara den som själv haft en häst med fång (du) kan förstå vidden av.

   Men allt är inte svart eller vitt och jag hade dels behövt hitta ett lämpligare sommarstall där jag dessutom litade på att de gav honom hans medicin varje morgon dels hade jag själv behövt hitta en ersättare till honom här som funkar att lämna ensam när Frenchie är iväg osv.

   Icke att förglömma den stress det kan orsaka en så gammal häst att flytta, ffa eftersom han, innan han är hemmastadd kan uppvisa en del dramaqueen-beteende (inte helt lätt att ta tex).

   Så det får bli så här….med en ägare som mest har ont i magen och stirrar på hans GÅNG och tack och lov än så länge ingen fång hundra gånger om dagen.

   Det gjorde inte oron bättre att en mina närmaste grannar har fått fång på 2 av hästarna, ej samtidigt och båda är lååååångt yngre än min ponny. Och den stallägaren är en minutiös hästperson….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>