Onsdag- skol-plats

Som synes har jag gott om plats att träna på skolor i skritt 🙂 !

Och det känns långt mer meningsfullt att ”arbeta” hästen på detta viset än att bara hasa runt på långa tyglar eller ännu värre: gå ut och gå med djuret. Vågar dessutom inte anstränga min häl med dylika promenader så detta passar utmärkt.

Frankie Boy börjar få en riktig liten gräsmage (allting är relativt men med hans mått mätt så….) och det är väldigt trevligt att se till skillnad från den uppdragna buken han visar upp ibland.

Jag tror ju mest på gräs som hästföda; det är det naturligaste och vettigaste att fodra med enligt mig så varenda gram kraftfoder jag kan ersätta med det känns ju som en vinst ur alla aspekter, inte bara de ekonomiska.

Samtidigt kan man inte vara rigid med en svårfödd häst utan får anpassa sig till vad hästen VILL äta, i alla fall delvis. Därav att jag tex även nu, fast jag bara skrittar, ger kraftfoder- inte för att hästen ska ”orka” utan för att hålla hullet.

Jag blev som jag nämnde härom dagen ganska oinspirerad till fortsatt grönsaksodling för 2 år sedan men årets sallad och gurkor har gett bränsle till ett förnyat intresse kan jag säga.

Läste på ett forum (”vi som odlar gurka”) om en person som påstod sig ha fått 200 (!!!!) gurkor av 2 plantor och även jag varken hoppas på eller skulle göra åt just den mängden så är det onekligen roligt när det växer ut ”riktiga” gurkor ha ha ha!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Det ÄR roligt att odla lite för husbehov! Dessutom väldigt gott Man behöver ju inte göra som andra (läs jag) och stå med 79 tomatplantor exempelvis Men har planterat lite jordgubbar detta året som förnyelse och struntat i tex kål och sådant. Plus 350 fröer av aklejor..

    Svara
    • Birgitta

      Ja, just nu är det kul!

      Jag gillar inte när det ser skräpigt ut vilket mina pallkragar gjorde och ett växthus är för dyrt att köpa. Men dessa odlingslådor på ben som jag har nu är nog rätt nivå för mig. Och står bra utmed stallet.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>