Torsdag- tvära kast

Idag har jag ägnat mig åt lite allmänt pyssel här på Ryhus och det är väldigt rogivande tycker jag; just om det är ”pyssel” och inte ett ”måste” som hänger över en.

Jag har fortsatt att dra bort stånds från hagarna och hoppas att strategin att göra det innan plantorna har blivit rejäla utan fortfarande är klena ska göra att spridningen inte blir lika stor som tidigare somrar.

Förra året var jag inte uppmärksam och det kändes som att det från en dag till en annan var en explosion av det gula ogräset.

Ett ogräs jag faktiskt lyckats tämja är brännässlorna så nu får jag gå utanför marken som tillhör Ryhus för att plocka lite som jag torkar åt min ponny och det gör jag mer än gärna. Vill inte ha tillbaka skiten här!

Jag nämnde mina ”odlingar” i någon kommentar igår och här ser ni hur årets upplaga ser ut. Inga större mängder som synes:

Frenchie skrittar vidare på gräsfälten, idag med ett mycket ovälkommet inslag! Han slängde sig fullständigt handlöst flera gånger och hade jag inte haft martingalen och säkerhetshandtaget kan jag utan överdrift garantera att jag hade ramlat av.

Jag vet inte om han börjar bli otålig av att jag samlar skritten rejält (mot piaff) samtidigt som det flyger upp fåglar ur gräset och insekter irriterar men jag ska inte rida på så öppna ytor just nu känner jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Kul med lite spänning i ridningen, eller inte…Påminner om en del charmiga ridskolehästar. Ena timmen kan de gå som tant/barnhäst för att sedan spela upp lite väl mycket dramatik när kraven höjs.

  Etologerna håller säkert inte med, men ibland undrar jag om inte hästar kan hitta på hyss och teater när andan faller på så att säga. Tur att du hängde kvar! Fungerar säkerhetshandtaget i praktiken eller var det god balans/tillfällighet som höll dig kvar i sadeln? Frågar åt en kompis haha

  Svara
  • Birgitta

   Har aldrig provat handtaget i så här skarpt läge förut och vill påstå att det helt klart hjälpte tillsammans med tur.

   Kommer aldrig någonsin att ta av det!

   Sååå värt pengarna!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>