Onsdag- dubbel körning

En gång åkte Frenchman släp två gånger på samma dag…och det var idag!

Min lilla gosse tyckte att det var en god idé att efter att ha näst intill stått stilla i hagen i 14 dagar ta sig en skentur igår (åkgräsklipparen höll tydligen på att döda honom och han var därför tvungen att fly för sitt liv) och även lämna kvar en av framskorna i gräset som ett minne av händelsen.

Eftersom jag har världens bästa hovslagare så kom skon på idag; jag körde ut till ett ställe där han skodde x hästar och så slog han på skon utanför transporten på 2 minuter. Så tacksam!

Andra åkturen var till veterinärkliniken där böjprov var ua. Både jag och veterinären tyckte att han travade lite rakare i höger varv, dvs kunde kommit runt bättre med vänster fram men det är så lite att hon inte ville behandla (det är alltid en risk att spruta leder) utan jag ska jogga i en vecka och därefter kolla honom på nytt beroende på hur jag tycker att han känns och ser ut.

Just en sådan här dag som idag är jag extra tacksam över det som en del  lite pretentiöst kallar sitt ”team” och menar tränare, veterinär och hovslagare.

Att ha dessa tre kloka människor att bolla idéer med och få konkret hjälp av  är ovärderligt ffa som min erfarenhet är att det finns en miljard åsikter om både ridning, skoning och veterinärmedicinska frågor.

Så många tycker en massa, luftar sina åsikter både ombedda och oombedda och mycket går också stick i stäv mot vartannat.

Skulle man lyssna på allas råd riskerar man att dels bli galen och dels skada sin häst och jag har därför fattat ett aktivt beslut att endast ta råd av ”mitt team”.

Framför allt Nina är ett fantastiskt bollplank vars åsikter jag värderar oerhört och det är otroligt skönt att ha den relationen att man kan pratas vid så ofta man har behov, även utanför träningarna.

Ska ni söka/ byta ”team-medlemmar” är det detta ni ska söka om jag får råda, förutom det självklara så klart; kunskap som ni litar på.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Vad betalar du för en tappsko? Jag fick tappsko en vecka efter skoning. 500 spänn! Bytte hovslagare direkt!

  Svara
  • Birgitta

   De gånger min hovslagare har kommit hit har jag betalat 300:-. Idag betalade jag inget!!!!

   Jag skulle ärligt talat nästan betala ”vad som helst” eftersom jag verkligen värderar min hovslagares skicklighet och servicekänsla.

   Han har alltid ställt upp på ett fantastiskt vis och jag har all respekt för att företagare som har ”häcken full” ska ha betalt för sitt arbete.

   Om min häst trampar av sig en sko ser jag det som mitt ”fel”, inte hovslagarens oskicklighet. Varför ska då denne serva mig utan ordentlig kompensation?

   Jag bor dessutom helt off och har bara en häst som behöver skor så jag fattar att jag inte är den mest attraktiva kunden som tex ett stort stall/ ridskola.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>