Torsdag- rea

Igår återupptog jag mina amatör-arboristsskills och kapade lite grenar så att jag inte riskerar fler krockar när jag kör under träden med åkgräsklipparen.

Idag blev det fortsatt rensning av stånds i hagarna och jag kände att jag fick lite förnyad energi när jag läste att stånds är en 2-årig växt, inte tusenårig som jag trodde ha ha ha.

Skämt å sido; jag är inte naiv nog att tro att jag kan utrota denna gräshagarnas ohyra permanent men om jag ”bara” kan minska beståndet får jag nog vara nöjd.

Annars är jag inte det minsta orolig att hästarna ska äta stånds för de är på tok för kräsna båda två och skulle de mot förmodan få denna idé så ska det rätt många kilo till innan det blir farligt.

Den tyskfödde fransmannen har motionerats på utebanan i 30 minuter varav minst 25 i skritt och det gick bra.

När jag precis skulle ta en powernap såg jag att Granngården har någon slags sommarrea och…tja…det blev ingen skönhetssömn som ni kan se på bilden ovan.

Allt var nersatt till mellan 50 och 70% och det är ungefär så jag brukar handla på Granngården ha ha ha. Mycket sällan till ordinarie pris.

Idag blev det 100 kilo kraftfoder, 3 par ridstrumpor, ett par ridhandskar, skokräm och fuktslukare för under tusen spänn.

8 kommentarer Skriv kommentar

  • Minstral

   Vad är det för konstigt med 100 kg kraftfoder? Ofta väger ju en säck 25 kg, 4 säckar 100 kg. Fattar inte vad du tycker är konstigt?

   Svara
   • Birgitta

    Nej, jag förstår inte heller vad som skulle vara konstigt?

    Mängden?

    Men 100 kilo går ju åt och jag har inga problem med att lagra denna mängd foder.

    Svara
   • Lina

    Om man inte tycker att 100 kg kraftfoder (och andra grejer) för under 1000 kronor är lite ”konstigt” /anmärkningsvärt, varför bloggar man ens om det.

    Herregud

    Svara
    • Birgitta

     Du får nog förklara vad du menar för jag förstår fortfarande inte vad det är du tycker är konstigt.

     Och medan du håller på får du gärna förklara varför du kallar dig Lisa i ditt föregående inlägg och nu Lina? Ja, jag kan se ip-numret du skickar dina kommentarer ifrån. Herregud

     Svara
 1. Frida

  Tack för tipset! Fyndade ett par Roeckl-handskar till halva priset idag. Betalar icke ordinarie pris men vill inte ha ngt annat märke haha, man får passa på när det bjuds…

  Svara
  • Birgitta

   Kul att du hittade något! I min Granngården-butik var det väldigt lite grejer tyckte jag och även fast jag var snabb på att åka dit men det är alltid kul att fynda. Och just ridhandskar är ju något som går åt förr eller senare.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>