Säkrare i sadeln

Jag har flera gånger skrivit om mitt säkerhetshandtag men det ÄR för mig verkligen en av de bästa grejerna jag använder just nu under Frenchies igångsättning men även tidigare (på olika framridningar tex).

Så klart kan man ramla av under nästan vilka omständigheter som helst, t.o.m. i skritt (fråga mig….) men att kunna hålla sig i detta handtaget har hittills räddat mig mer än en gång vill jag påstå.

Jag läser relativt ofta om mer eller mindre rädda ryttare; hästägare som knappt vågar galoppera på sin egen häst, som i perioder är nästan skräckslagna i sadeln osv och där vill jag verkligen inte hamna.

Jag tror inte att jag hade behövt ramla av särskilt många gånger (2?) för att kanske inte våga/ vilja rida som jag brukar; om jag ens hade KUNNAT det höll jag på att säga.

För man kan givetvis skada sig hur allvarligt som helst om man ramlar av; det har jag hur många exempel på som helst.

Så jag fortsätter att hålla i mitt handtag när jag känner ett behov!

Och nu har Eqviptus, vars originalhandtag jag har använt i över ett halvår gjort en jättesmart vidareutveckling av detta så att man kan reglera längden på handtaget.

Väldigt fiffigt tycker jag och för priset, 239:-, finns det ingen anledning att använda fula sporr-remmar eller dylikt 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag började med handtag efter en clinic med Kyra för många år sedan då hon tyckte att det var något alla borde ha. Jag har en nosrem, den är inte ful utan välskött och mer diskret än din som jag tycker är lite klumpig. Men smaken är som baken.

    Svara
  2. Elizabeth Torrisi

    Världens duktigaste ryttare använder den för att jobba med en stilla hand. Ett universalverktyg.

    Svara
  3. Elin

    Jag har haft handtag på sadeln i flera år och tycker att det är jättebra att ha. Jag brukar hålla i det när jag känner att hästen kanske kommer att fara iväg. Då riskerar jag inte att reflexmässigt rycka tag i tyglarna så det uppskattas säkert av hästen också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>