Lördag- FHS

Måste erkänna att jag blev lite förvånad när Henrik föreslog att vi skulle åka till Falsterbo Horse Show men eftersom det var gratis inträde idag så tänkte jag ”why not”.

Jag har aldrig tillhört FHS:s entusiaster per se men det är alltid kul att åka på en utflykt och kanske träffa lite folk man känner.

Vi strosade runt bland stånden, jag köpte några liniment som var rejält nersatta i pris och en digital febertermometer för 15:- och så träffade jag några bloggläsare. Kul!

Fick också en gratis flaska från Skånes ridsportförbund där en bloggläsare kände igen både mig och Henke…kände mig värsta influencern ha ha ha!

Som alltid på FHS är det för mig obegripligt med den mängd hundar, även valpar, som släpas runt i hettan och trängseln. Men det är tydligen djupt rotat i hästfolket att hundar ska tas med “överallt”, även om djuren säkert hade haft det bättre hemma.

Frenchie reds på utebanan och dränktes i Ultra Shield  eftersom det är både varmt och vindstilla= hej insekter!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Har alltid lagt minst 2 dagar på FHS och då framförallt Derbyt som jag följt sen starten av gammal tradition… men inte längre. Tycler det förlorat sin charm och inte lika gemyntligt längre. Lite Kiviks marknad över det hela med alla stånd rad upp p rad ner. Inte är det billigt heller. Ngr fynd tycker jag det är svårt att hitta numer. Sen är det också en evighet till parkeringen vilket jag inte fixar numera . Så nä tyvärr har jag inte varit där de senaste 2 åren
    Saknar jag det… nä inte nämnvärt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har i alla år ondgjort mig över vad en dagstripp till FHS kan kosta med bensin, inträde, parkering, läktarplats, lite fika osv. Det blir lätt x hundra per person samtidigt som jag anser att möjligheterna att fynda är små.

      Nu är allting förvisso relativt men jag, som är van vid Gekås priset tex tycker inte att whatever är särskilt billigt på FHS.

      Svara
  2. Marlene Engström

    Ja jag är där mer av tradition med min kompis där fokus är på kaffe & skitsnack. Om vi råkar se en häst är det ok. Fynd gör man inte på Falsterbo längre. Men, vi samåker, jag parkerar ju nära entrén och vi delar på en biljett in. Det är ok. Men jag har sagt jag inte åker lämgre om det är för varmt eller för risigt väder. Så kul är det inte

    Svara
  3. Frida

    Härligt ändå att kunna svänga förbi när andan faller på. Skulle gärna se unghästdressyren på plats. Men så var det där med boende, 65 mils körning och logistik. Det är till att ha framförhållning och lätta på lädret så att säga…

    Lider verkligen med hundar som släpas runt mot sin vilja. Tror att en del tar med både hundar och barn i brist på passning/lösning där hemma.

    Svara
  4. Minstral

    Vi hade med vår förra schäfer när hon var valp en sval dag på FHS för miljöträning. Annars brukar vi inte ha med hund, men om vädret är bra är det super att miljöträna hund de första dagarna på FHS med mindre folk.

    Svara
  5. Eva Dahlman

    Har inte varit på FHS på många år men hade tyckt det varit trevligt med ett besök i veckan som kommer samtidigt som jag ogillar folksamlingar, inte skulle få för mig att släpa med hunden som helst bara ska vara ute tidiga morgnar/sena kvällar och det är dyrt mm
    Men för mig är en avgörande fråga efter att ha läst dina kommentarer- hur långt bort är parkeringen ?? Har nämligen svårt att gå alltför långt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har svårt att avgöra avståndet men Henrik säger att vi gick i 10 minuter (långsamt).
      Det hör till saken att det inte var maxat med folk där då så man kan säkert få parkera både längre bort och närmare beroende på hur mycket publik som dyker upp.

      Svara
      • Eva Dahlman

        Tack- det lät oöverstigligt som någon beskrev det. Inte värre och betydligt kortare än en hundpromenad alltså. Jag tänkte isåfall åka ner någon förmiddag i veckan. Tidigare gillade jag/vi att se derbyt på plats men efter något år med långa köer hemåt och dessutom vid det tillfället med hund i bilen så slutade vi både ta med hund och åka de stora dagarna.
        Tack snälla för informationen.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>