Lättskött utomhus

Det känns som att sommaren i allmänhet och människors semestrar i synnerhet är en tid för diverse renoveringar och uppfräschningar av allt möjligt.

Jag tycker det är jättekul att ”göra fint” och tex lite målarfärg kan lyfta det mesta.

Dock är mitt och Henriks främsta ledord ”LÄTTSKÖTT” och vi prioriterar många gånger detta framför mer krävande alternativ.

Vi har inte lust att lägga hur mycket tid som helst på återkommande målning tex, inte heller på att köpa nytt virke och byta ut hur mycket av whatever som helst.

Här två exempel på något vi gjort som kanske andra hade valt andra lösningar till men detta blev både billigt/ gratis och lättskött.

Stenmuren bygger vi ständigt på eftersom det ligger några miljarder ton sten under varenda grästuva på Ryhus.

Framför huset har vi inget staket alls och saknar det inte heller.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Så fint att ni bygger ett stengärde. Precis som förr då man la på sten efter sten efter hand.

    Svara
    • Birgitta

      Ja det blev det enklaste sättet att ”bli av med” sten som ploppar upp lite överallt och som riskerar att sabba åkgräsklipparen eller att hästarna trampar på dom.

      Svara
  2. Smurfan

    Hur lång är stenmuren? Och hur HÖG kommer ni tillåta den bli? ( Jag tänker på om ni kommer bo och plocka sten på Ryhus lääänge… )

    Svara
    • Birgitta

      Jag har ingen aning hur lång den är….15 meter kanske? Och den får för min del bli rejält mycket högre. Men byggnationen går långsamt mängden sten under jorden till trots så jag tror absolut inte att vi kommer att känna oss färdiga med muren.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>