Torsdag- sadelprovning

Idag råkade jag vara utomhus när jag såg Frenchie snurra runt helt hysteriskt i hagen.

Det visade sig att han hade en gigantisk styngfluga som attackerade honom och lång historia kort så lyckades jag faktiskt döda den.

Den hade redan sprutat min ponnys framben med sina äckliga ägg såg jag men på Frenchie såg jag inget.

Annars har Frenchie haft en vilodag bortsett från några minuters skritt, trav och galopp så att en sadelutprovare fick titta på honom.

Om jag ska korta ner även den historien så tyckte hon att jag borde byta sadel eftersom den jag har nu klämmer en aning vid manken och hon har en idé om vad jag skulle kunna byta till men hon ville ändå fundera ett varv till innan vi går vidare.

Så jag ordar inte mer om detta just nu utan känner mig nöjd så här långt.

Jag hoppas att även jag blir hjälpt av en annan sadel då jag inte tycker att jag sitter optimalt i min egen även om det har blivit bättre/ lättare sedan jag köpte Frenchie.

Då kasade jag omkring massor och tappade t.o.m. stigbyglarna ibland, Frenchie rör sig väldigt mycket mer i ryggen än Vicke och därför blev det denna skillnad.

Så redan förra sommaren var jag inne på att byta sadel och försökte boka tid hos en sadelutprovare (inte denna). Personen återkom dock aldrig och jag blev lite tjurig samtidigt som jag tyckte det blev lättare att rida i min egen sadel så jag la helt enkelt projektet på is för att nu ta upp det igen och tur var väl det!

Det är inga större grejer med min egen sadel men jag vill inte nöja mig med good enough utan ha det optimala så det hoppas jag att ett sadelbyte ska ge mig.

När jag vet mer ska jag berätta om både sadelutprovaren och vilken sadel jag ska leta efter/ köpa men jag tycker det är för tidigt i processen ännu.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>