Måndag- lärdom

Man lär sig något nytt varje dag och idag lärde jag mig att dovhjortar äter hallonplantor 🙁 !

En dyrköpt erfarenhet som kunde ha blivit ännu dyrare om inte de jäkla dovisarna av sina hjärtans godhet eller nåt valde att inte skövla alla plantor utan att ”bara” rycka upp några och avlöva en hel del.

Jag är så klart arg fast ärligt talat mest på mig själv för det var verkligen i eftertankens kranka blekhet gambling på hög nivå att inte skydda hallonen. Vad fan tänkte jag?

Som synes har jag i stället fått tänka nu och barrikadera plantorna.

Jag vet att jag fått tipset om Trico Garden fler gånger men det är i mitt fall verkligen ”out of sight out of mind” för jag besöker så sällan affärer där detta säljs och då tänker jag inte på det.

Som jag nämnde härom dagen har profetiorna om värmebölja över Sverige hittills kommit på skam och snarare är det väl så att de som önskat regn kan skatta sig lyckliga.

Jag tog in hästarna några timmar tidigare än planerat igår och då hade de stått ute i hällande ösregn några timmar = dyngsura under sina regntäcken.

Och det var inte varmt precis vilket jag även konstaterade när jag hade ridit färdigt på utebanan i morse och klippt gräset runt stallet.

När jag kom in i huset frös jag rejält och fick till och med tända en brasa, något jag inte ens gör en handfull gånger om året och definitivt inte på sommaren!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Nej här är det också ett himla tjat om värmeböljor men förra året minns jag tydligt att det var typ 35 grader varje dag i Paris och idag är det 20 kanske och ösregnar. Så lika mycket som jag gnällde över värmen i fjol lika mycket gnäller jag nu över att vädret är trist hahaha.

    Svara
  2. Frida

    Hade besök av ett gäng fräcka rådjur som tuggade i sig alla sommarplanteringar tidigare i somras. Läs om att bönderna använder sig av sköljmedel runt åkrarna. Sagt och gjort.

    Blandade upp en stor vattenkanna med ngt citrusdoftande sköljmedel från Coop och skvätte runt gräsmattan/tomtgränsen och på krukor. Fungerade utmärkt och har inte haft ngn påhälsning sedan dess. Anekdotisk bevisföring, men värt att prova när kriget ändå är igång haha

    Svara
    • Birgitta

      Hon som jag köpte hallonplantorna av tyckte att Henrik skulle gå ut och kissa i trädgården 🙂 .

      Jag har inte ens föreslagit det för honom…det är inte alls hans grej kan jag säga 🙂 .

      Då lät sköljmedel bättre ha ha ha!

      Svara
  3. Smurfan

    Kan intyga att sköljmedel kan vara värt att prova. Bönderna använder det även häromkring och det verkar funka.

    Urin ska fungera det med. Vill man inte stå med rumpan bar kan man samla kiss i en hink/potta och sen hälla ut det.

    Trico garden fungerar (fast effekten avtar med vind och regn).

    MEN VARNING!!!!

    Våra djur, både häst och får, blev FULLSTÄNDIGT SKENTOKIGA! Har provat tre gånger och fått samma effekt med hysteriska djur. Hjälper inte att vi hällt ut det en bra bit ifrån hagen och haft djuren inne i ladugården, de blir ”galna” ändå. Och våra djur är inte dom som jagar upp sig i första taget…

    Mitt tips är att om du vill prova så försök få en liten skvätt att nån som har, spraya någon planta och se sen reaktionen på pållarna. Vid första tecken på hysteri, ta bort plantan, skölj av trico garden-geggan och använd den aldrig igen.

    (Bara för att våra djur blev tossiga behöver det inte betyda att andra djur blir det.)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>