I djungeln

Ja, då var det min tur att bege mig in i den berömda sadel-djungeln!

Det var tack och lov måååånga år sedan sist, på den tiden jag ägde Décima och det var verkligen tröttsamt på alla vis.

Detta sto hade ett mycket svårt sadelläge (”inga” bogblad) så alla sadlar kasade fram, en gång så pass mycket att jag bokstavligen satt på hennes hals (!!!) och jag provade en hel del innan jag till slut kände mig tvingad att köpa den som passade ”minst dåligt” (en Amerigo).

Ja, om detta djungelbesök skulle jag kunna skriva mycket men orkar inte ens tänka på det utan hoppas i stället att det jag har framför mig ska bli avsevärt kortare.

Jag har as we speak en Prestige D 2 hemma på prov (hämtade den igår) och väntar besök från sadelutprovare för utvärdering.

Mycket mer kan jag inte säga i dagsläget då jag aldrig ridit i en Prestige men vet däremot en hel del som har och varit/ är nöjda.

Så…to be continued….förhoppningsvis snart!

Bilden visar min nuvarande sadel; en Equipe Olympia köpt 2019.

18 kommentarer Skriv kommentar

    • Marlene Engström

      Aha. Inget som kan lösas med lite omstoppning- padd av nuvarande? Måste det till en ny?

      Svara
      • Birgitta

        En stor nackdel med Equipes sadlar är att de inte går att stoppa om. Man kan ”så klart” byta panelerna men det kostar minst 5.000 och man är ju dessutom utan sin sadel i x veckor, i värsta fall rätt många om det är semestertider.

        Hade jag avgudat min Equipe på alla vis hade jag möjligen försökt att åtgärda den om det gick men jag vill gärna (bortsett från alla pengar som flyger…..) försöka hitta en sadel som jag kanske kan sitta bättre i.

        Nu kanske det inte finns någon sadel som hjälper mot min ganska taskiga sits och att hästen är ganska rörlig i ryggen men försöka duger tycker jag.

        Svara
        • Marlene Engström

          ah, visste inte den var ej ändringsbar på enkelt sätt. Affärsidé så klart från equipe- ny sadel så fort hästen ändrar sig….

          Svara
  1. Madeleine

    Jag har haft en ovanligt kort visit i sadeldjungeln. Efter att ha provar ca 6-7 sadlar hittade jag en sadel som var superskön och passar hästen bra. Såklart dyr som poker.

    Svara
    • Birgitta

      Vilken blev det?
      En Prestige kostar ny över 50.000!!!! Den jag har på prov 32.000.
      Det är så klart hur mycket pengar som helst!
      Förhoppningsvis får jag tillbaka lite pengar när det är dags att sälja min Equipe.
      Det är väl fördelen med att köpa en populär märkessadel; att de inte tappar allt sitt värde som en del sadlar av udda märke nästan gör.

      Svara
  2. Rackemarie

    Jag har en Prestige X2 som jag är mycket nöjd med. Valde dubbelkåpa för att kunna byta stöd. Har korta ben och gillar de kortare stöden.

    Svara
  3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Gå in på Mari Hafstad (EquiMari) sida och läs om de sadlarna hon numer tillhanda håller,
    Superduktig och nogrann, har varit min equiterapeut i flera år.

    Svara
    • Madeleine

      Det blev en Equipe Glamour. Super bekväm att sitta. Jag fick en korrekt sits med en gång. Det var Rose Mathisen som var hos mig.

      Svara
  4. Anja K Phersson

    Köp en sadel som du kan ha livet ut, de finns men de kostar därefter. Dock är de så ändringsbara att de är värda det. DK och Schlesse. Finns på equikraft. Gav själv upp efter antal försök att hitta till min och beställde en, just då fanns inga begagnade. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare….

    Svara
  5. Anna Svemark

    Håller med att om du inte älskar den så är det värt att titta på en ny, jag tänker dock att det är värt att överväga panelbyte. Här i DK kostar det 2500 danska kr, sadeln är borta i en och en halv vecka och man får en lånesadel under tiden om man behöver. I priset är inkluderat sadelfitterns utförsel. Så jämfört med en ull-omstoppning är det ca samma pris och tid.
    Att jag skriver det är kanske för att det kan vara något man kan använda att snacka med din sadelfitter omkring för att få ner priset om det är i den väg man vill gå.

    Svara
  6. Nina Brynefall

    Hehe, som du vet tycker jag inte att du ens lirar i Korpen än!
    Jag röstar också på Kemnevall Collection – värdefullt att kunna korrigera sadeln för er bägge två!

    Svara
  7. Frida

    Har en Prestige d2 free som jag älskar. Den är mkt mer öppen i sätet än vanliga d2 som jag inte gillar alls. Även Prestige d1 tycker jag om, finns dessutom en del d1 begagnade till hyffsade priser. Gillar man Equipe så tror jag d1 är ett bra alternativ. Har haft en Equipe Oracle som jag tyckte om och den var inte helt olika d1. Hoppas du hittar rätt sadel, det är inte lätt men det är ju så värt att ha en sadel som passar både en själv och hästen.

    Svara
  8. Carina

    Jag var där för ett år sedan, det blev en Equipe kalifornia supernöjd med den.

    Svara
  9. Gull-Marie Mårtensson

    Vad är det för märke på stiglädret går inte att läsa,ser fina och tunna ut?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>