Onsdag- blad

Jag vill aldrig slänga sådant som går att använda vettigt och när grenar behöver kapas kan det därför hända att en del blad hamnar i den lilles box.

Jag vågar bara ge honom sådant jag säkert vet hästar kan äta men det känns bra att han har något extra att pilla med i boxen samtidigt som det naturen ger kommer till användning. Precis som med brännässlorna. Och han älskar inte precis höt jag ger just nu så han uppskattar säkert lite omväxling.

Den gode Frenchie har visat upp sig på en träning för Nina och det gick bra. Idag hade vi t.o.m. publik då min vän Ida kom för att titta på oss. Annars är det nästan bara Nina och jag i ridhuset under mina träningar och det är ju om inte annat bra ur smittskyddssynpunkt.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Vi brukar ge pil till våra hästar, mycket uppskattat. På vintern sågar vi ner stora pilgrenar och slänger in.

    Svara
    • Birgitta

      I ett stall jag stod i många år hade stallägaren ett år sågat ner enorma mängder med sly.

      Hagen Vicke och hans kompis Leon gick i var väldigt nerbetad och i rätt många veckors tid drygade jag ut deras kost med att släpa in en massa sly som de glatt åt upp. Stallägaren blev att med nästan allt och både vi hästägare och hästar var nöjda.

      I nuvarande gräshagar har jag så pass mycket att pilla med året runt att varken Vicke, ponnyn eller Frenchie bryr sig om sly men ponnyn äter det i boxen om jag inte öser in. Och jag tycker det är ett jättebra komplement.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>