Vad hästmänniskor inte orkar höra….


*Att hästen bits där framme, sparkas där bak och är obekväm på mitten.

*Att det är hästen som gör allt jobbet och ryttaren bara åker med.

*Att hästar gör sig bäst som hamburgare.

*Att vi borde ha med oss en skyffel och ta bort hästens bajs när vi rider ut.

*Att hästintresset är något vi kommer att växa ifrån.

Visst är det uttjatat och tröttsamt?

Har ni fler exempel?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anja K Phersson

    Håller med! Eller när man i skolan åt hamburgare, så gnäggade någon. Har faktiskt stött på den infantila attityden en gång som vuxen.

    Svara
  2. Anna

    En pojke i min klass i mellanstadiet hade dille på att skrika ”nu kan inte längre hästen snacka för den ligger som en döing på min macka”. Hade det bara hänt en gång hade jag nog glömt det nu men det var i stort sett varje matrast i tre år. Det var nog något som inte riktigt stod rätt till med honom dock men på den tiden fanns det ju inga diagnoser direkt så vem vet vad felet var. Jag minns att jag tyckte det var konstigt att han tyckte att han var så himla fyndig för hästar kan ju inte snacka när de är levande heller…

    Jag minns också när vi hade ”allmänhetens ridning” på söndagar i stallet att det hände då och då att det kom svensexor. De var så himla tuffa på marken och ”åh det här blir lätt” och ”man skall inte leka med maten” men när de väl var uppe på ryggen så pep de ”släpp den inte, släpp den inte” till den som ledde hästen.

    Svara
    • Birgitta

      Om pojken höll på så i 3 ÅR (!!!) tror t.o.m. lekmanna-jag att det var ”något” med honom?!?! Ingen kan ju ha tyckt att detta var kul eller uppmuntrat det ens efter 10 ggr….

      Angående svensexor så ja; jag lånade ut min ena häst vid något tillfälle: världens mest lättförtjänta pengar för den som ”red” slet inte ut hästen precis *ASG*!

      Svara
  3. Frida

    Alltså ja! Inte för att jag tar illa vid mig men är så tröttsamt och det man har ju liksom hört alla ”skämt” 1000 gånger. Speciellt som vuxen är det drygt att andra vuxna (oftast män) fortfarande kommer med samma grejer. Ngt annat jag irriterar mig på är när män (ja, för det är till 99 proc män) ska läxa upp eller förklara ngt hästrelaterat för en, händer rätt ofta och blir så trött på mainsplainandet. Att man utan att ens varit i närheten av en häst kan tycka att man kan komma och förklara ngt för mig som har sysslat med detta i över 30 år, har gymnasie- och yrkesutbildning inom häst och alltså jobbat med hästar är ngt som bara mediokra män med hybris kan göra. Brukar vara samma män som drar hamburgerskämten….

    Svara
    • Anna

      Jag är civilingenjör med inriktning teknisk matematik, särskilt när jag var yngre kunde jag få de konstigaste kommentarerna från män. ”Vänd dig om 360 grader hö hö hö”, eller långrandiga förklaringar om hur man räknar med procent…

      Svara
  4. Smurfan

    Två vanliga kommentarer under min ungdom:

    ”Den där tjänar du väl inga pengar på!” sagt i dryg ton av vuxna travmänniskor, båda könen, när de kommenterade rasen på min häst. Dock lätt att täppa igen truten på dem genom att fråga om DERAS häst gjort dem rika… (Och nej, jag hade aldrig någon travhäst. Vilket enligt travfolket häromkring var slöseri med tid, pengar och stallplats.)

    Och så alla de äldre, gulliga gubbarna som tyvärr är borta nu:
    ”Den där kan du väl inte dra timmer med?”
    Jag hade en arab på den tiden vilket var slöseri med tid, pengar och stallplats när jag egentligen kunde ha skaffat en ARDENNER! Att en sådan inte hade kommit plats i stallet var inget de funderade särskilt över…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>