Fredag- flugor

Idag blev det ett pass på utebanan där jag red lite sekvenser ur MSV B:2-programmet och precis när jag var klar började min lilla ponny att galoppera runt i hagen.

Han var ansatt av en riktig fluginvasion insåg jag och trots att han vanligtvis är mycket misstänksam när man kommer med Ultrashielden i högsta hugg så lät han sig mer än villigt sprayas. Och så fort vätskan landat på honom blev han både lugn och insektsfri så nog tusan har medlet effekt.

Jag är absolut för att prova en hel del DIY-grejer men att göra eget insektsmedel skulle jag aldrig ge mig i kast med. Jag fattar att Ultrashield säkert inte är det mest miljövänliga osv men jag tror helt enkelt att det är det mest effektiva och vill inte utsätta hästarna för den oro småkrypen kan orsaka.

Eftermiddagen har fördrivits i vänner sällskap; det var så pass soligt att vi kunde sitta utomhus vilket jag faktiskt inte hade räknat med fast det är sommar.

De senaste veckorna har skurarna avlöst varandra på Ryhus och jag gissar att andraskördarna i Skåne kommer att räcka för att det inte ska bli ett nytt 2018. I alla fall har de desperata uppropen efter stråfoder upphört helt på nätet vad jag har märkt i alla fall.

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Finns Effols Broms Blocker som känns hyfsat effektivt men att börja blanda/ koka ihop egna vätskor av citronsaft, vitlök och jag vet inte vad skulle jag som sagt aldrig göra. Dels tror jag inte att det skulle ha samma effekt som US och dels skulle jag vara rädd för att hästens hårrem blev kladdig eller tom lite ”bränd” vid kontakt med stark sol. US ger glansig hårrem och luktar ok.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>