Mer om sadeln

Som jag skrev i förra veckan tog jag hem en sadel från Sadelmagasinet då och överenskommelsen var att jag skulle få prova den i några dagar och lämna tillbaka den igår (en väldig bra deal de har så det gällde inte bara mig).

Jag har dessvärre bara kunnat rida i sadeln en gång eftersom jag dels varit på en Pay and ride och dels tävlat samt dessutom ridit ut 2 gånger varav en gång i regn.

Jag har inte vågat riskera en lånesadel i något av fallen; tänk om jag tex hade ramlat av på tävlingen och sadeln på något sätt hade skadats!

Dealen var som sagt att sadeln skulle tillbaka igår och sedan skulle jag hämta den på torsdag igen, när ”min” sadelutprovare kommer för att säga bu eller bä.

Jag tog en chans och ringde till butiken och frågade om jag inte kunde få ha sadeln ända till på fredag för även om det är flera dagar dit så vill jag helst inte köra flera mil fram och tillbaka.

Och Sadelmagasinet godkände min förfrågan!

Med facit i hand var det dessutom en jäkla tur att jag ringde dit och frågade för det visade sig att affären var tvungen att hålla stängt pga något elfel (här har ju stormat och ösregnat hur mycket som helst) så hade jag kommit dit hade jag ändå mötts av en stängd dörr!

Håll nu tummarna för att min utprovare tycker att sadeln ligger bra på Frenchie och att jag kan köpa den.

Jag vill helst inte åka omkring och prova x sadlar hos x utprovare med en häst med en helt normal rygg.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Det jag spontant tänker är att du verkar trivas i din Equipe, men att den är lite trång. Varför inte justera den då? Jag vet att den inte går att stoppa om, men vidga den går ju.
    Skulle jag köpa sadel för de summor du gör är enligt mig orimligt. Har en Santa Cruz som är underbar.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår ditt tänk i sak men min Equipe har ändå ett bra andrahandsvärde och sadeln jag vill köpa är begagnad så det handlar inte om några större summor jag kommer att behöva betala.

      En av fördelarna med att köpa ett attraktivt märke i standardutförande och därför jag helst inte vill köpa sadel av något varken udda eller ”förlegat” märke som man sedan inte blir av med vid bytesbehov.

      De sadlar Sadelmagasinet tar emot för försäljning är Amerigo, Anatomica, Antares, Bruno Del Grange (hopp), Childeric, Connector, CWD, Equipe, Erreplus, Frank Baines, Butet, Lippo, Custom, Passier, Renaissance och Prestige vilket jag tror ger en bra fingervisning.

      Sedan kanske man tvunget vill köpa någon annan sadel men jag vill FÖRSÖKA få till en så smidig affär som möjligt på olika vis. Sadeldjungeln kan vara tillräckligt omständlig ändå.

      Man kan också välja att sälja/ byta sin sadel medan den fortfarande är attraktiv eller så rider man i den tills den är helt ”slut” och får först då köpa en annan. Ungefär som med en bil.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>