Måndag- mycket sol

Så här fina gatuskyltar är vi omgivna av just nu.

Vi bor i den gamla delen av Albufeira och som i många städer med en äldre del finns här smala gränder, kullerstenar och små hus med vackra detaljer.

Här ett exempel på en modernare och minst sagt speciell husbeklädnad dock:

Vi har provat lite olika restauranger i närområdet, här utsikt över en del nära vårt hotell där det vimlar av både matställen och souveniraffärer:

Igår hade vi så här fin utsikt från vårt lunchställe:

Idag har vi mest legat vid poolen och solat och badat; jätteskönt att göra detta i några dagar men sedan brukar vi bli mätta på denna icke-syssla 🙂 .

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Dahlman

    Så charmigt det ser ut . Kul att få se hur Portugal är. Inte så vanligt turistmål. Är maten god ?? Antar det är mycket god fisk ??

    Svara
    • Birgitta

      Har knappt hört ett ord svenska här. Mest engelsmän.

      Angående maten är vi inga gourméer så vi är nog inte rätt personer att fråga om detta och vi äter inte varken fisk eller skaldjur (jag kan äta lax hemma ibland).

      Svara
  2. Eva Dahlman

    Det är just för att Du inte gillar ’konstig’ mat som jag frågar ? Hemma äter jag sällan fisk men utomlands brukar jag gilla ’vit fisk’ ??

    Svara
    • Birgitta

      Ja Guide Michelin-mat hade varit helt bortkastat på mig/ oss; vi äter mest fläskfilé och dylikt. Och den typen av middagar har varit bra här.

      Svara
      • Eva Dahlman

        På tal om fläskfilé-Min absoluta favoriträtt som Carsten ofta gjorde var något han ’hittat på’. Tror inte att det har något namn iallafall.
        Fläskfilé- snabbt brynta små medaljonger av riktigt fint putsat kött. Sen får de åka med i en riktigt gräddig och ostig potatisgratäng. Får inte bli torrt.
        Stor form. Gott att värma i flera dagar.
        Tror ni hade gillat det !!

        Svara
  3. Frida

    Haha, måste bara inflika, har några bekanta som bara äter Guide Michelin och liknande utomlands, men just i Portugal var det lite bortkastat om man säger…antingen hade restaurangen en dålig dag, men har aldrig sett ngn så märkligt mat just på avd. fisk som borde vara top-notch sett till geografin. Notan var på topp iaf!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har också en vän som gärna äter GM- mat så vi hade aldrig kunnat åka på semestrar ihop, eller så hade vi fått äta på separata matställen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>