Söndag- skrittsällskap, halm och äpplen

Morgonen började mycket trevligt; min vän Elisabet kom med hästen Nilo för en lång (1,5 timme) skrittrunda i skogen. Frenchie skötte sig perfekt och verkade glad över sällskapet. Jag var mycket glad i alla fall, det är ju inte ofta jag har ridsällskap.

Och det är tur att Frenchie inte verkar bry sig om sin väldigt sällskapslösa tillvaro, min ponny oräknad, för det är inte ofta han ser så många andra hästar- mest på tävling faktiskt. På träningen kan det komma en enstaka häst ibland men vi är minst lika ofta helt ensamma men han bryr sig som sagt inte och blir varken exalterad när han ser andra hästar eller orolig när de lämnar ridhuset.

Efter den kravlösa ridningen var det dags för undertecknad att ägna sig åt en lång svettigare historia; jag hämtade 52 halmbalar hos ”min” leverantör och det var den minst jobbiga delen.

Men sedan skulle balarna upp på mitt loft ovanför stallet och att baxa dom upp för stegen ni ser på bilden ovan renderade en hel del (läs många) svettpärlor!

Hamstern i mig är i alla fall nöjd och att jag hittade detta träd…..

….i bondens trädgård kommer att göra två herrar jag känner väl minst lika nöjda. Eller så bara förutsätter de att äpplena ska fortsätta att rulla in hela hösten oaktat om mina egna träd snart är fruktlösa 🙂 ?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Andersson

    Att ha häst hemma på egen gård är verkligen gratis styrketräning….

    Svara
  2. Sanne Holmgren

    Så gjorde vi i många år innan vi började med storbalar halm, i år fixade sambon en ny karm och lucka på gaveln så nu fick vi upp lite extra rundbalar i mindre storlek dit upp tillsammans med några rundbalar gräsfröhalm skönt att ha ett litet extralager.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är en strö och foderhamster utan dess like. ”Man vet aldrig…..”

      I dagsläget går det i princip inte åt någon halm alls eftersom ponnyn använder Frenchies ratade ensilage som strö plus är superrenlig. Låter säkert jättemärkligt men det har funkat i över 3 år….och någon gång strör jag så klart med halm 🙂 .

      Svara
        • Birgitta

          Kunde man klona min ponny är jag övertygad om att många hade velat ha en ”kopia” 🙂 , hans PPID till trots!

          Granithovar, bra tänder, sjukt renlig, kan stå på fri tillgång på ensilage utan att glufsa i sig, jättelätt att hantera vid utsläpp/ intag, kan lämnas ensam i hage…..I love him ❤️❤️❤️!

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>