Måndag- vildsvin

I morse, medan jag väntade på att det skulle bli dags att köra till Nina-träningen passade jag på att dra upp ännu ett antal stånds-plantor även om jag börjar känna mig smått besegrad. De ger inte upp utan växer både här och där i hagarna.

När jag lite senare rastade Molly upptäckte jag att vi har haft vildsvinsbesök väldigt nära huset!

Ytan de hade bökat upp var väldigt liten men jag har sett vilka enorma skador de kan göra på gräs- som om någon kört med jordfräs.

Jag träffade en av bygdens jägare lite senare och passade på att informera honom om ovan så nu håller jag tummarna för att det serveras vildsvins-stek hos någon med bössa inom det närmaste.

Att stänga ute vildsvin från hagar skulle kräva en långt kraftigare strömstyrka än vad mitt aggregat kan uppbåda och fler och tätare trådar så det alternativet överväger jag inte ens utan hoppas att svinen håller sig borta.

Träningen för Nina gick bra och jag kunde efteråt konstatera att jag har en häst som verkligen INTE ens nuddar bakbenen mot varandra. Detta är alltså insidan av benet och det andra benets linda såg exakt likadan ut:

Så här kliniskt rena lindor efter ett dressyrpass har jag nog aldrig haft med någon häst och att Frenchie var lindad berodde på att han har ett litet sår på insidan av den ena kotan som jag ville skydda.

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      När jag pratade med en hästägande granne för 2 år sedan (de har flyttat sedan dess) sa han att de haft besök i hagen typ 2 ggr på 12 år eller nåt….Ena gången såg jag att de hade bökat upp en hel del….

      Jag HAR sett vildsvin rusa förbi inne i mina hagar 2 (möjligen 3) ggr men de har som sagt bara sprungit i full fart och sökt sig vidare.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>