Släp-tvätt

Har ni också varit med om att ni initialt tyckt att något varit/ sett rent ut men när ni har liksom verkligen ”tittat till” så har ni sett att det tvärtom varit ganska skitigt?

Exakt detta hände mig nyligen med mitt släp som jag ändå har försökt att blaska över med ojämna mellanrum när för mycket lera har stänkt upp vid körning på vår grusväg tex.

Men nu plötsligt SÅG jag släpet lite mer noga och insåg att det började skifta i ljusgrönt på sina ställen, algerna hade börjat sätta klorna i framför allt taket.

Efter en rejäl bearbetning med högtryckstvätt igår ser släpet åter relativt fint ut (det är trots allt 14 år….) och nu ska jag verkligen försöka att hålla efter det bättre med både in och utvändig rengöring oftare. Det blir liksom så mycket enklare att få bort skit som inte har nästan grävt sig in i ytan och det ser dessutom trevligare ut.

Dagens fråga: hur ofta tvättar ni era släp ”ordentligt”, dvs både in och utvändigt och inklusive taket?

Jag ska erkänna att jag oftast gör det ca 1 gång om året och nu var det typ 2 år sedan sist….på tok för länge med andra ord!

Som nämnts tvättar jag valda delar oftare men tex taket har jag slarvat med och det är där skiten verkligen får fäste….

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    En gång om året. Oftast lämnar jag iväg det för tvätt och vaxning av tak.

    Svara
    • Birgitta

      Sist jag lämnade bort släpet för tvätt var det i närheten av Landäng. Blev otroligt bra och kostade typ 600-700 kronor (för 2 år sedan) men det dryga var att vänta de 2 timmarna jobbet tog samtidigt som det inte var lönt att köra ca 30 minuter hem.

      Annars är det värt pengarna tycker jag.

      Svara
  2. Madeleine

    Jag försöker göra det en gång per år. Kör till biltvätten och använder de olika funktionerna som finns där. Men överst på taket når jag inte.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>