Foton

Igår gjorde jag vår sedvanliga fotobok efter en resa, nr 12 i ordningen.

De senaste åren har jag använt mig av Önskefotos tjänster och varit nöjd; de har alltid någon form av rabatt och ett album med 24 bilder kostade igår runt 300 kronor.

Jag har nästan 10 års bilder i min iPad och mobil men tycker även att det är roligt att ha en riktig fotobok med de finaste bilderna samlade.

Jag kan fortfarande känna en viss häpnad över hur fantastiskt lätt det är att ta kort med en telefon och sedan dela dessa med folk över hela jordklotet och nästan gratis dessutom .

Dagens ungdomar skulle häpna lika mycket om de hade vetat vilken procedur det var att framkalla bilder ”förr” och hur man skickade/ lämnade in sin rulle, väntade och fick oftast mycket sämre kort än de man kan ta med mobilen idag.

Hur gör ni med foton?

Har ni tusentals sparade i telefonen? Gör ni fotoböcker? Lämnar ni enstaka eller många digitala kort för framkallning så att ni får papperskopior? Sätter nu i så fall in dessa i något album? Ramar ni in kort?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Andersson

    Jag har fört över massor med foton till en digital fotoram som byter bild löpande. Det är jättekul att se bilder från olika tillfällen glida förbi när man passerar den, lätt att fastna framför den.

    Svara
  2. Annelie Magnuson

    Finns också dem man kan skicka bilder till på distans – t ex om man har en gammal mamma/pappa/mor eller farförälder som inte har smartphone och sociala medier. Då kan man på distans skicka bilder till deras ram som står hemma hos dem i vardagsrummet. Kan ju också vara på andra sidan jordklotet, bara de har wifi.

    Svara
  3. Åsa T

    Jag har gjort 2 fotoböcker, en på min fina hund och en från resan till Montana förra året. Är så nöjd! Mycket roligare att visa än foto i mobil/dator. Kommer definitivt att göra fler. Jag har mina foto på Google och den föreslår album titt som tätt så till mina böcker valde jag inte ens bilderna själva.

    Svara
  4. Lena S

    Jag älskar att fota och har för tillfället ca 20000 bilder i mobilen. Gör som du fotoböcker från resor, jättekul att ha. Brukar också göra en kalender per år som jag sen sparar. En och annan förstoring har det blivit också.

    Svara
      • Lena S

        Ja…. Borde nog föra över dem på en extern hårddisk. Försöker rensa efter hand men det bygger liksom på ändå

        Svara
        • Birgitta

          Får jag fråga vad du tar så otroligt många bilder på? 20.000 bilder blir typ 1000 bilder per år i 20 år och 3 bilder om dagen.

          Svara
          • Lena S

            Haha, ja det låter ju helt sjukt när man räknar så, men jag har alltid fotat mycket och under de trettio åren jag hade hästar blev det förstås mest hästbilder. När den digitala tekniken kom blev det systemkamera. Men för tre år sen köpte jag en telefon med BRA kamera med finesser som nattläge och annat kul. I samma veva slutade jag med hästeriet och nån hobby ska man väl ha. Så nu blir det mestadels naturbilder och jag är rätt aktiv på Insta. Tittar mycket på andras bilder och lär mig. Har även konto på Flickr. Så, ja, det blir väl 6-7000 bilder per år. Men jag borde slänga mer än jag gör…;)

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>