Sorgligt

På gott och ont stämmer bilden säkert ganska väl.

Och jag missunnar ingen som kan och vill ta hand om sitt djur detta men hoppas innerligt att de som använder djur när de tigger gör det för att de trots allt älskar djuret och inte bara ser det som ett lättare sätt att få ihop pengar.

När vi var i Portugal såg jag några utslagna personer som satt med en vuxen hund och några mycket små valpar mitt på ett torg. Det var en miljon grader varmt men hundarna såg inte ut att fara illa och jag såg inte heller om personerna tiggde för jag ville bara därifrån.

Någon dag senare såg jag en annan man som tiggde och hade en vuxen hund bredvid sig.

Jag vet att många hellre skulle ge sina djur sin sista krona/ matbit än att tänka på sig själv men jag blir ändå mer berörd när någon tigger med djur än utan.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elizabeth Torrisi

    De flesta behöver en hund som skydd för de är ofta utsatta för angrepp av andra när de sover. Sorgligt men de är ju oerhört utsatta.

    Svara
  2. Anna

    Här (i Frankrike) är det väldigt många ”professionella” tiggare som cyniskt utnyttjar både (ofta drogade) djur och ibland även små barn när de tigger. Jag har sett dem sitta med valpar, små hundar, kaniner, katter… De djuren far mycket illa, är ibland stulna, och används enbart för att få ihop mer pengar. På gatan har de inte med sig barn (jag antar att de är medvetna om att polisen skulle komma) men på tågen och metron drar de sig inte för att låta barnen tigga åt dem.

    Svara
  3. Veronica Sjöberg

    Djur väcker något i mig som ingen människa gör. Jag går sönder när jag tänker på att inte varenda djur har ett tryggt och underbart liv och jag är nog inte ensam om detta och det utnyttjas garanterat tyvärr.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är också mycket känslig och försöker därför att tänka på detta på utlandsresor och, om möjligt tex inte vara i närheten av hästar som rids på stranden, drar vagnar i stekheta temperaturer, åsnor som extremt feta människor vill ska frakta dom osv.

      Vid ett tillfälle i Portugal fick jag ett bit kött över efter vår middag och tanken om att ta med detta till en tiggares hund hann flyga förbi mitt huvud innan jag kvävde den i sin linda. Jag hade bara blivit ledsen och det är inte därför jag åker på semester. Fegt att sticka huvudet i sanden ibland …ja…men jag står för det för att själv inte gå sönder.

      Svara
      • Veronica Sjöberg

        Förstår exakt.. Jag klarar inte av att resa till den typen av länder som inte har någorlunda samma syn på djur som Sverige (som egentligen inte heller är speciellt bra), för jag skulle bara gå runt och vara helt förstörd..
        Så vidrigt med alla turister som håller igång djurplågeri i diverse länder.

        Svara
        • Birgitta

          Jag väljer att inte tänka på att i princip alla länder har djur de vanvårdar/ plågar på olika vis- annars hade jag inte kunnat resa någonstans.
          Tjurfäktning, att klubba ihjäl sälar, koka kräftor levande, hur Tenneesse Walking-hästar fås att gå som de gör….människors grymhet kan manifestera sig på så många vis att jag skulle bli tokig om jag började tänka på allt detta mer än flyktigt.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>