Vad rätt man tänkt men fel det blev

Läser följande på sidan ”Jobba i Malmö stad” på Facebook:

”Ingela Skog, som är ansvarig för Malmö stads ridskoleanläggningar, kommer med en glad nyhet till alla ryttare och hästälskare i Malmö: Nu öppnas den upplysta ridvolten i Hyllie!

– I Hyllie möts stad och land på ett så fint sätt, säger Ingela. Hästarna har varit ett naturligt inslag här i hundratals år, och det är härligt att de kan vara kvar – trots att Hyllie växer så det knakar! Jag tycker det är fint att människor och hästar kan samsas i parker och naturområden.

Den upplysta ridvolten ligger i utkanten av Hyllievångsparken, Hyllies egen stadsdelspark. Just nu tar man sig dit via stigar, men planen är att ridslingan i Vintrie ska ansluta till paddocken framöver. Strömbrytaren till belysningen nås från hästryggen, så det blir inga onödiga av- och uppsittningar för ryttaren. Det är ingen fullskalig ridbana, utan är tänkt att användas för en stunds ridning som en del av en uteritt.

– Nu hoppas vi förstås att många ska använda ridvolten för en stunds träning på volten. Förhoppningen är att vi får se hästar i parken. Det är så häftigt när hästarna bjuds in i stadsmiljön, det blir lite samma känsla som i Hyde park i London, säger Ingela.

Vill du ha mer hästig information, till exempel om stadens ridslingor (totalt sett har vi drygt 7 mil ridslingor!) eller vilka ridklubbar som finns? Trava vidare till malmo.se/ridslingor!

Om du vill veta mer om Hyllievångsparken tar du dig istället till bit.ly/hyllievangsparken”

Om man inte är en hästmänniska och/ eller läser lite slarvigt samt INTE tittar på till inlägget bifogad bild (se ovan) kan man lätt tänka ”åhhh vilket fint initiativ”.

Men långt fler än jag har tvärtom reagerat på att man byggt en rundcorall, 20 meter i diameter där tanken är att man kan ”rida en stund under sin uteritt” enligt svar från kommunen när personer i kommentarer till inlägget ifrågasatt hela projektet.

Detta tycker många av oss visar att man inte rådfrågat någon hästkunnig innan man satte igång bygget för vem tusan vill passa på att rida i en rundcorall när man är ute och rider!?!

Definitivt inte en tusendel jämfört mot om man byggt en liten fyrkantig ridbana i stället, det kan jag garantera er.

Nu ser förvisso denna lilla cirkel inte ut att ha kostat några jättesummor men det är trots allt skattemedel som har använts får man förmoda och då är det inte ok med sådant här näst intill meningslöst bygge tycker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Man tar sig för pannan.

    Om man nu vill att människor och djur ska samsas i parken varför inte göra som i London och New York. Bygg fina och trygga ridvägar genom parken istället.

    Svara
  2. Ida Pippilotta Lidslot

    Det kan ju inte ha varit en enda hästkunnig människa med under något steg i planeringen.

    Svara
  3. Minstral

    Brukar vara hästkunniga som försöker uttala sig men ingen vill lyssna. Se på ridbanorna på Örsjö i Skurup, ”alla” sa till om deras felval av underlag men de gick efter en ”anlägga ridbana” från typ 80-talet. Två jättestora utebanor med trädstaket och belysning som står oanvända, för ingen vettig människa rider sin häst på det underlaget.
    Men detta vittnar ju även om total okunskap, vem rider sin häst i en rundkorall?

    Svara
    • Birgitta

      Ja just det…det har du helt rätt i angående eländet i Skurup; den felsatsningen hade jag helt glömt.

      Och den var väl ännu värre för den kostade gissningsvis en hel del mer än denna lilla rundcorall?

      Men som sagt så finns det väl inte en enda vettig människa som ens skulle rida i en rundcorall öht? Möjligen första gångerna man sitter på en häst, alltså vid inridning men då kör man nog till ett lämpligare ställe om man inte kan rida hemma.

      Det där med att rida på volt är för övrigt något jag är glad att jag inte praktiserar nästan alls numera men gjorde mycket med Heron tex i syfte att lösgöra honom. Alltså jag talar nu om SMÅ (ca 10-15 meter) volter, varv på varv…

      Tror inte alls på detta nu och tror det sliter onödigt mycket när man kan uppnå samma effekt på andra vis.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>