Så ger du bästa servicen

En sak som jag har märkt skiljer massor mellan olika egenföretagare är den service de ger och anledningarna till detta skiftar säkert en hel del.

Vissa människor är helt enkelt inte lämpade att driva företag men gör det ändå, tex vissa stallägare som inte ens verkar förstå att de driver en form av företag och att de inackorderade faktiskt är kunder.

Andra med företag har så pass mycket att göra…för mycket ibland….att de inte bryr sig om de förlorar potentiella kunder genom sitt bemötande.

Sedan finns det de som är ostrukturerade och inte har koll; de lovar en massa åt x kunder men glömmer sedan bort, hinner inte med osv.

Mitt tips till alla som VILL ha nöjda kunder är, förutom det självklara: att utföra utlovat arbete bra, att vara tillgängliga!

Och med tillgängliga menar jag utifrån vad som kan anser vara ”normalt” eller för all del det man själv utlovar på sin hemsida eller var man nu marknadsför sig.

Att tex svara i telefon under ovan tider skulle man kunna tycka är det minsta man kan begära men jag har varit med om exempel på en sådan nonchalans att jag knappt trodde det var sant.

Och kan man inte svara i telefon så SKA man tala in ett meddelande om att man har semester, är sjuk eller whatever.

Om man lovar att ringa upp ska man göra detta och om man har vissa öppettider ska dessa hållas så att man inte kör dit och möter en stängd dörr utan förklaring.

Även sms ska besvaras skyndsamt om man inte uttryckligen talat in ett telefonmeddelande att man INTE svarar på sms; att svara efter flera dagar eller inte alls är inte ok enligt mig. Samma sak med mail.

Jag har valt bort en hel del företagare genom åren pga vad jag anser deras nonchalans mot kunder och jag tror absolut inte att de sitter på sin kammare och gråter över att ha mist just mina pengar (även om det i vissa fall har handlat om rätt många tusen och/ eller återkommande uppdrag) men för att skona mig själv.

Jag blir helt enkelt för sur och irriterad för att vilja ha att göra med sådana personer och tycker inte att jag som kund ska behöva tigga för att någon ska vilja ta emot mina pengar.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Jag håller med till fullo.

  Jag skulle köpa en ny sadel och hade läst någon blogg och lyssnar på någon podd som tipsade om en viss person som säljer ett visst sadelmärke (dyrt). Jag mailade henne (som det stod på hemsidan att man skulle göra). Jag blev förvånad när jag fick svar redan dagen efter – men det visade sig vara ett Mail där hon skrev att hon hade mycket att göra just nu och att jag stod i kö för kontakt. Det var för 5 år sedan…..
  Jag blir fortfarande irriterad när jag hör andra prata om hennes fantastiska service (servicenivån beror helt på vem du är…)

  Svara
  • Birgitta

   Jag upplevde något liknande för över 2 år sedan fast den personen saluför inte ett specifikt märke. Måste vara härligt att ha så mycket jobb att man kan ignorera kunder.

   Eller så har det….om än mer osannolikt..strulat med mailen?!?!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>