Räv?

Mina hästar äter frukost-kraften utomhus och har var sin gummikrubba för ändamålet.

Igår när jag skulle ge Frenchie hans mat kunde jag inte hitta hans krubba i gräset och blev mer än förvånad- krubborna har aldrig någonsin försvunnit på 3,5 år.

Att någon människa skulle ha tagit den bedömde jag som mer än osannolikt; då finns det långt dyrbarare saker att sno och inget annat saknades i eller kring stallet.

Efter att ha tittat mig omkring lite noggrannare hittade jag krubban inne i ponnyns hage och att Frenchie skulle ha lyckats slänga/ släpa den de ca 25 metrarna och sedan kasta den över trådarna bedömde jag som minst lika osannolikt.

Min teori är att en räv har försökt att sno med sig krubban men gett upp efter dessa 25 meter eftersom krubban trots allt väger lite.

Dovhjortarna eller vildsvinen är jag säker på är oskyldiga men jag har ju hört andra hästägare vittna om att rävar har tagit benskydd och annat mindre kring stallen- därav min teori.

Vad tror ni?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lotta Berglund

  Jag har haft en räv som gått in i stallet (!) på natten, hittat en barfotaboots och dragit med till skogs..
  Hittade som väl var den bootsen i skogen sen (av en slump) men barnens leksak och min foppatoffel är för alltid borta

  Rävar kan vara riktiga busfrön så verkligen inte otroligt att de hittat nåt kul och dragit med sej iväg

  Jag såg den ett par gånger, bärandes på våra grejor även mitt på blanka dagen så den var inte direkt blyg.

  Svara
 2. Petra

  Låter som räv. Här och hos grannarna har de snott både grimmor, boots och foppatofflor.

  Svara
 3. Lilla My

  Här har räven snott grimskaft, diskborstar, kattmatskålar samt hundleksaker från trädgården Tyvärr såg jag en överkörd räv längs vägen i somras och är rädd att det är ”vår” räv som jag såg .

  Svara
 4. Minstral

  Roligt det här med rävar. Min man är hästvakt på Österlen denna helgen. Han såg hur en ardennerhingst och en räv lekte med varandra. Tyvärr hade han inte sin mobil med sig, men jag påminde honom idag att han måste filma om han ser det igen.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>