Världens sämsta affär

Som jag berättade i gårdagens inlägg sålde jag min bil till en privatperson för någon dag sedan.

Han kom och hämtade bilen några dagar efter att han hade betalat den och berättade att planen för bilen var att den skulle åka med färja till Litauen samma kväll.

Tja…det blev inte så tydligen!

Dagen efter får jag följande meddelande på Messenger:

”Vad synd att bilen har gått topplockspackning fel…. Nu måste bärga bil 200km till hem, dåligast köpt i hela livet…”.

Jag blev mer än chockad när jag läste detta för i min värld hade jag sålt en bil som gick helt perfekt bortsett från att en lampa som indikerade att det var något fel på avgasreningen hade lyst i många, många månader (vilket jag hade informerat köparen om skriftligen och lampan lös ju även när han körde iväg med bilen).

Jag vet inte om detta var den största oturen i världen för köparen eller om han har kört bilen som en galning genom Sverige (han påstod att han kört i max 110 kilometer på motorväg) men oaktat vad så känner jag absolut inte att jag har lurat honom och det tror jag inte att han menar heller utan han ville väl bara berätta vad som hänt och beklaga sig.

Nu kan jag i princip inget om bilar men en annan teori bortsett från ”köra som en galning” som jag undrar över är om det var ”antalet körda mil i ett sträck” som gjorde att bilen gav upp?

Köparen bor någonstans i Södermanland och nu vet jag inte när bilen gick sönder men gissningsvis efter många fler mil än vad jag vanligtvis kör per dag?

Och på tal om detta så körde jag själv in till Malmö (ca 4 mil enkel resa) med släp dagen innan och till ett annat ställe 1 mil härifrån utan släp bara 3 timmar innan köparen kom och då gick bilen lika fint som den gjort under hela tiden i min ägo.

Ja, vad ska man säga? Mer än att jag är väldigt glad att det som hände köparen inte hände mig på väg till eller från en tävling med Frenchie tex….

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tror nog han känner sig lurad men det är en smäll han får ta, du har varit helt ärlig ju.

    Kommer ihåg för många år sedan när jag sålde en sadel, en billig dressyrsadel från Hööks. Använde den aldrig själv för jag blev klokare och förstod att man skulle passa in sadlar. Vi hade en mack i byn ägd av en hästtjej som hade en liten hörna med beg hästsaker. En intressent köpte sadeln för 500 kr. Hon återkom efter en vecka och sa att hästen fått ont i ryggen. Jag lät köpet gå tillbaka. Efter ytterligare en vecka ville hon köpa den igen. Sen gick det några månader och hon kom och knackade på hos mig. Tydligen var bommen på sadeln sned och hennes häst behövde nu åtskilliga behandlingar för att bli bra igen. Hon ville att jag skulle stå för åtminstone hälften av sadelpriset, 250 kr.
    Hade väl inte svidit så mycket men av princip så nä. Jag hade berättat för henne från början att jag inte kunde garantera någonting med denna sadel.
    När hon ville köpa den andra gången ifrågasatte jag det men hon ville ha sadeln.

    Svara
    • Birgitta

      Herregud vilken okunnig köpare! Du var snäll som tog tillbaka sadeln redan första gången och att komma tillbaka en andra gång är helt ofattbart att hon ens försökte!

      Svara
  2. Jenny

    Det har drabbat mig också, de försöker spela på ditt dåliga samvete tror jag. Köpt i befintligt skick = inte ditt problem. Men jag tror många betalar tillbaka en del av pengarna, särskilt om de blir hotfulla (som han som köpte vår bil).

    Svara
    • Birgitta

      Min köpare betonade själv att (innan köpet) att han ”köper i befintligt skick” så han kände säkert att han inte hade något att komma med.

      Svara
  3. Frida

    För den summan så får man ju räkna med att den inte är prickfri, så klart trist att den gick sönder men man fattar väl att en bil för 7000 är en risk att köpa?

    Svara
    • Birgitta

      Inte bara priset utan även miltalet och till viss del åldern talar ju sitt tydliga språk, ffa när det är mindre än 2 veckor till krav på besiktning!

      Jag är säker på att köparen fattar detta då han tydligen handlar med bilar på hobbynivå.

      Men snacka om att jag kom tursamt undan….(fast den säkert hade klarat att harva utebanan här i många år)!

      Svara
  4. Anna

    Det låter ju onekligen som en klassisk lurendrejerigrej att han vill försöka få tillbaks lite pengar men det var ju skönt att det inte verkar vara så den här gången.

    Jag minns när jag sålde min bil på Blocket, det var en mardröm med just alla som skrev på bruten svenska och mer eller mindre krävde att få köpa bilen för långt under det begärda priset.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha….Birgitta, själv storprutare skojar man inte med 🙂 !

      Jag skrev redan i annonsen att prutare inte skulle göra sig besvär. Och de bästa affärerna gör man när man inte behöver sälja/ köpa så jag satt lugnt i båten.

      Min pappa hade kunnat vinna världsmästerskapet i prutning (det är så man skäms…) så jag har ju att brås på.

      Henrik fullkomligt hatar den typen av köpare och har därför valt att sälja sin bil förmånligt till sin fru 🙂 !

      Svara
  5. Sofia M

    Toplocket går förr eller senare och är inget man kan kolla själv om det är på gång. Hände mig när jag lånade mammas bil en gång. Ingen lampa lös förän efter toplocket gått.
    Då förklarade verkstaden att det är packningen under toplocket som släpper och det är inget man regelbundet bytar vid en service. Man sätter dit en ny när den gamla sagt upp sig.

    Supertråkigt för köparen, men du kunde omöjligt veta hur många mil den packningen skulle hålla. Så ja, du kan fortsätta ha gott samvete

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>