När det originella blir vardag

”Vi föds som original men dör som kopior”….ja, detta uttryck funderade jag över nyligen efter att ha sett ett inlägg på Facebook där en person skrev att en kristallkrona var det första som köptes till det nybyggda stallet.

Jag minns första gången jag såg bild på en kristallkrona i stallet- det är säkert minst 10 år sedan (om inte mer) och då var det otroligt originellt och….tja…lite coolt!

Nu är det så många som har tagit efter denna grej att det i alla fall i mina ögon helt har tappat sin tjusning. Nu ser jag ärligt talat mest en dammsamlare….

Och påminns om när serien Baywatch kom till Sverige. Snygga Pamela Anderson med sin taggtråds-tatuering runt den ena överarmen. Jag, som inte ens gillar tatueringar per se tyckte den var skitsnygg.

Efter att därefter ha sett samma gaddning på ”en miljon” olika tjejer och killar genom åren kan jag inte förstå att man vill fortsätta denna härmning (och Pamela kanske själv härmade någon annan ha ha).

Faktum är att detta med mainstreamingen i samhället även är väldigt tydligt när det byggs nya hus och hästgårdar i Sverige tycker JAG.

Jag har börjat notera att väldigt många nybyggda objekt som folk lägger upp för att visa ser nästan exakt likadana ut som många andra i samma kategori. Samma färgval (mest vitt, beige och grått), samma material, samma dörrar, fönster, möbler, kuddar, plädar och tja….rubbet.

Och nej; jag är varken missunnsam, avundsjuk, förfärad eller hyser några andra negativa känslor; jag gör bara MIN reflektion över hur vi människor fungerar.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag blir dels fundersam över varför man i hela fridens namn man vill ha något i glas hängande i stall.
    I mina stallar blir de smutsigt…
    Samt vitsen med att ha en armatur hängande i stallet som man inte kan ha tänd.

    Oskyddade glödlampor är en stor brandrisk, så även om man dragit om o anpassat med jordat o för utomhusbruk osv….
    Så all armatur i häststall minst ip 54 och D klassad.

    Svara
    • Birgitta

      Ja det känns som väldigt riskabelt med glas i ett stall och om man skulle ha tillverkat en kristallkrona enkom anpassad för stallmiljö gissar jag att detta skulle vara en kostsam historia som för MIG inte skulle stå i relation till ”wowfaktorn” eftersom så många har detta nu.

      Svara
      • Karolina Cappelli Lindholm

        För mig ingen wowfaktor alls… förstår inte lixom.
        Jag är mer ute efter funktion. Gärna så att jag han högtryckstvätta så effektivt som möjligt. O detaljer som förenklar arbetsmiljö… samt halkfria golv. De är wow för mig

        Svara
  2. Cia Wigström

    Jag har en kristallkrona i sadelkammaren den har hängt där i några år. Fick en när sambons mormor flyttade till hemmet.

    Svara
  3. Filip Wilhelmsson

    Tja, föredrar fina hästar i stallet istället för en massa krims-krams, eller är det som så att en kristallkrona i stallet döljer vad man har för hästar?

    Svara
    • Birgitta

      Det ena behöver förvisso inte utesluta det andra men jag vill ha ett lättskött stall som ser prydligt ut.
      Stallmiljön i sig är näst intill omöjlig att hålla dammfri tex så allt som försvårar rengöring på ett enkelt sätt går bort hos mig.

      Svara
  4. Anette Fritzon

    Enda stället där kristallkronor kan komma till sin rätt i en hästmiljö skulle kanske vara på Spanska Ridskolan i Wien…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>