Nätbedrägerier

Då var det min tur att råka ut för ett nätbedrägeri-försök!

Jag har en sadelpadd utannonserad och fick en förfrågan om den fortfarande var till salu via Messenger.

Jag svarade jakande och då kom detta:

”Okej, det är perfekt för mig skulle jag vilja hämta den under veckan men jag kommer inte att kunna hämta den eftersom jag för närvarande är bortrest på grund av arbete så jag skulle vilja göra transaktionen via FedEx insamlingstjänst, de kommer att hämta föremålet från ditt hem och betala dig kontant den dag de kommer för att hämta det på plats, fungerar det ?

Låt mig förklara, en FedEx-agent kommer hem till dig och ger dig ett kuvert med dina pengar i. När du har kontrollerat dina pengar ger du honom föremålet så att han kan skicka det till mitt hem, det fungerar bara.

Ok, när har du tid för kuriren att komma förbi? Om det är möjligt kan det också vara klockan 16.00 i morgon, det är upp till dig?”

Ungefär där tackade jag för visat intresse och avslutade konversationen…..Suck!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Detta är typ botar som skickar ut . Tusentals varje dag på i princip allt som säljs.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>