Flugmössa

Jag tycker verkligen inte att det är ett högt insektstryck här på Ryhus men är det något jag aldrig skulle avstå så är det hästarnas flugmössor.

Jag har måhända haft världens otur (tveksamt) med just mina hästar men Vicke kunde inte gå utan mössan en dag utan att hans ena öga började rinna och detsamma gäller Frenchie som får ett rinnande öga efter bara 1 timme utan mössan sommartid. Min ponny klarade sig bättre men ville ändå ha sin mössa (han kunde vara misstänksam i hagen men kom man med mössan var det inga problem).

Som jag redan har berättat var Bibbi smal som en sticka när hon kom men det som jag tyckte var värst faktiskt var att hennes ena öga rann så mycket att hela den sidan av huvudet var genomblöt!!! Även det andra ögat rann men inte så mycket och det är för mig en fullständig gåta varför man inte använder en flugmössa på en sådan häst? Nu har hon mössa och jag har äntligen fått bukt med ögonen efter att ha behandlat dom 2 gånger om dagen och även konsulterat min veterinär.

För mig är dessa mössor en så billig försäkring mot obehag i lindrigaste fallet och skador på ögonen i värsta fall och jag skulle som sagt aldrig avstå dom.

Jag vill i sammanhanget tipsa om salvan Noviform som man kan köpa receptfritt på apotek- de gånger jag missade mössan innan jag lärde av mina misstag eller om mössan hade ramlat av i hagen har det räckt med lite salva i ögat så har det slutat rinna nästan omgående.

I Bibbis fall tog det en hel jäkla vecka och 2 behandlingar om dagen och jag tyckte sååå synd om henne medan det ena ögat bara rann och rann ❤️!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Var kommer Bibbi ifrån? Har du köpt henne? Tänker mest som det verkar att hon inte haft det så himla bra tidigare. Hos dig kommer hon garanterat trivas och bli fin!

    Svara
    • Birgitta

      Jag satte in en annons på Hästnet om att jag sökte sällskapshäst och blev erbjuden att låna Bibbi. Ägaren har för många hästar och vill avveckla.

      Jag ville ärligt talat helst ha en c/d-ponny eller en liten stor häst och inte detta jättedjur men fick knappt några svar alls.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>