Godis…eller inte

Ny erfarenhet för mig; Bibbi vill knappt äta morötter, äpplen eller ”riktigt” (köpt) hästgodis!

Hon äter kraftfodret först och sorterar undan resten som hon äter upp senare!

Med Frenchie är det precis tvärtom; han skulle kunna äta hur mycket morötter som helst och av all föda äter han dessa först, äpplena sedan och först därefter vad som mer ligger i krubban. Och så har alla mina hästar gjort.

Jag kan inte tolka detta på något annat vis än att Bibbi helt enkelt inte är VAN vid att äta morötter och äpplen !?!?

Och så har det faktiskt varit med alla mina hästar vad gäller sockerbitar som ju många andra djur glufsar i sig. Men jag har aldrig gett socker som godis och de gånger min förra tränare Olof försökte ge Vicke spottade han ut bitarna!

Jag tror att Bibbi snart kommer att bli lika van vid ”godis” som Frenchie men det är nästan lite sorgligt att hon nu sorterar bort det.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Är säkert så att hon inte är van. Diva vägrar äta minsta lilla sockerbit.

    Svara
  2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Fredde var inte glad i äpplen (har 5 äppleträd) älskade däremot bananer o clementiner o Thomas Strong tabletter. Mirre som älskar det mesta får inte äta varken äpplen eller morötter för rillfället pga sockret.

    Svara
    • Birgitta

      Jag ÄR mer försiktig med äpplen eftersom Frenchie har en magsårshistorik och jag inte känner till Bibbis eventuella magproblem/ kolikbenägenhet. Morötter skulle jag våga ge kilovis men de är inte gratis 🙂 .

      Svara
      • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

        Har alltid gett mkt morötter till Fredde o Mirre…. men efter stränga order o info om socker i morötterna (har aldrig tidigare hört talas om detta o har ändå jobbat m tandvård i 50 år) men har nu blivit rent nojig med allt nu. Det är verkligen inte likt mig då jag anser att jag alltid haften sund hästhållning o aldrig hetsat upp mig för minsta lilla….. men nu är det som det är.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>