Torsdag- den tiden på året

Idag insåg jag att tiden på året då jag mest vill befinna mig inomhus (i vårt hus) har inträtt.

Kraftiga vindar som gör att det känns som att det nästan är minusgrader fick mig att erfara denna känsla och så kommer det nog att kännas i många månader framöver.

Känslan under dagens träning för Nina var inte en av de bästa och det stavas ”för långa tyglar”.

Jag har sedan urminnes tider haft lätt för att rida med lite för långa tyglar och Frenchie har förstärkt detta med 500% i galoppen.

När jag köpte honom var det ännu tydligare men även nu är det hans försvar när jag vill att trumpinnarna ska jobba under honom; att försöka dra tyglarna ur mina händer och han lyckas för många gånger.

Nina gav mig ett bra råd som jag ska anamma ännu mer än vad jag redan gör; att så fort jag tycker att det blir för tungt i handen eller känns jobbigt i galoppen på andra vis- gå ner i samlad skritt och ”hämta tillbaka bakbenen”.

Det är givetvis bättre att få korta sekvenser av kvalitativ galopp och skritta däremellan än att bara låta galoppen bli sämre och sämre och sitta med på tok för långa tyglar dessutom.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  För det första måste jag ifrågasätta kvaliteten på kvasten 😉
  Hatar verkligen också detta väder. Vissa man pratar med tycker att det är ju lite mysigt att sitta inne under en filt och bara mysa. Såklart har dessa personer inga djur, möjligtvis en katt.
  Du är långt ifrån ensam med problemet för långa tyglar. Jag får höra ”korta tyglarna” mååånga gånger under träning. Tänker att det är ett vanligt fel hos oss ”vanliga”.

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha…kvasten sopar fortfarande jättebra och kommer från Henriks källare. Så den var redan begagnad när den kom till Ryhus för 3,5 år sedan och hade du vetat allt som den har sopat genom åren så hade du varit imponerad *ASG*!

   Instämmer helt i att det där med att ”sitta under en filt och mysa” är dravel uttalat av folk utan hund och/ eller häst 🙂 .

   Och ja, att rida med för många tyglar är nog det vanligaste ryttarfelet och ser så fult ut !

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>