Är dum i huvudet ett handikapp?

Igår skulle jag veckohandla och när jag körde in på Hemköp i Dalbys parkering insåg jag att många fler hade samma tanke; det var massvis med bilar som väntade på en ledig parkeringsficka.

En man ”behövde” inte vänta; han ställde sig helt sonika på en handikapp-plats och klev med raska steg iväg mot det lilla köpcentrat.

Bilen han körde var en skåpbil och själv var han klädd i ”hantverkarkläder”.

Jag, som själv har en vän som har berättat om vilka svårigheter hon ibland möter när obehöriga ställt sig på handikapp-parkeringar kände att det just idag var dags för lite civilkurage blandat med ”Birgitta-rage”.

Och fatta min tur….

Jag hann knappt parkera min egen bil förrän hantverkaren kom tillbaka till sin skåpbil.

Jag (med irriterad röst): är du handikappad?

Hantverkaren (med trotsig röst): ja!

Jag: låt mig inte se detta fler gånger. Nästa gång ringer jag polisen!

Hantverkaren eller ska jag säga idioten hoppade in i sin skåpbil och körde iväg och jag måste säga att jag tyckte att det var synd att det inte stod ett företagsnamn på bilen för tro mig; då hade historien inte varit slut där.

Och nej, jag är inte Sveriges laglydigaste person själv och jag brukar inte gapa på vilt främmande människor men ibland måste man bara reagera tycker jag.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Dahlman

    Detta hände mig häromveckan på ICAs parkering. Ont om platser man förväntas köra runt tills det finns en lucka – inte ställa sig längst fram och vänta på en plats. Jag har bott här i 33 år o kan systemet så när det blev tvärstopp av ovannämnt skäl så tutade jag. Omgående såg jag att det blev aktivitet borta vid ingången- där finns nämligen några handikapparkeringar.
    Tänkte inte mer på det än att jag tyckte ’den handikappade’ var ovanligt rörlig. När jag väl fått ordning på bilkön och därmed gjort att de flesta fått en plats att parkera efter några små varv så dyker ’den handikappade’ upp – springande mot min bil ??? Är Du inte klok , du såg att det var kö bla bla ???
    Jag lovar att den kvinnan som hade synpunkter på mitt sätt att på sedvanligt Ica sätt – runt runt – lösa problemet- hon sprang mot mig vansinnigt snabbt för att vara handikappad???! Dum i huvudet var hon iochförsig- det kanske är ett handikapp???!

    Svara
  2. Marlene Engström

    Toppen! Jag hade nöjet att skälla ut en dåre som ställt sig på ”min” parkering med sin företagsbil när jag kom hem igår. Jag hade ändå turen att kunna parkera lite längre ned på gatan ( oftast är det knökfullt men jag var tidig). Gubben ifråga kom ut när jag var halvvägs ur bilen, och jag stod så till att han med sin skåpbil inte kunde passera förrän jag var var klar. Så jag tog vansinnigt lång tid på mig trots att han försökte pressa sig förbi. Sen ställde jag mig sonika bredvid bilen , bankade på förardörren och skällde ut honom. Jag tog ut all fredagsfruatrarion på honom. Det skulle han ha. Nu var jag lite stressad, men annars har vi otaliga gånger fotat o h ringt/ mejlat firman när deras anställda ställt sig på hcp parkering på gatan ”bara för att lämna…”. Grannar på gatan som bott länge vet att den enda hcp platsen tillhör ”kvinnan med rullstol” och några grannar har flera gånger ryckt ut och skällt ut obehöriga parkerande för min skull. Och så är det- det finns bara två(!) hcp parkeringar med markering boendeparkering i hela vår parkeringszon, varav den andra 3 kvarter bort också verkar ha en permanent bil. Så det är inte bara att ”parkera nån annanstans”….

    Svara
    • Birgitta

      Bra att du ”hämnades” genom att leka snigel- det kunde han gott ha och mer därtill!

      Vad ÄR det med en del folk?

      Skulle inte varken våga eller vilja ställa mig på en handikapp-plats ens en minut.

      Vet du vad böterna är om man gör det?

      Svara
      • Marlene Engström

        Normala böter tror jag. Men p Malmö eller polisen är ju aldrig i närheten när man behöver dem..

        Svara
  3. Veronica Sjöberg

    Heja dig som sa till! Sjukt äckligt beteende av vissa människor..

    Svara
  4. Anna

    Jag kan någonstans förstå att man blir sugen på att ”fuska” om man kör i jobbet och väntan på parkeringsplats äter in i ens arbetsdag, men just handikapplatser kan man ju ändå försöka låta bli att sno kan jag tycka.

    Svara
  5. Anna Hassö

    Jag tror det är dyrare än vanliga böter. Och det ska det vara också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>