Tillbakablickar: den försvunna oljestickan

Minns ni förra veckans inlägg där jag gjorde mig lustig över Henrik som inte kunde skilja på Bibbi och Frenchie 🙂 ?

Och det kan ju vi hästmänniskor tycka är både roligt men framför allt jättemärkligt för VI ser minsann skillnad på en mils avstånd bla bla bla.

Själv påmindes jag efter inlägget om hur vi alla kan ha olika lätt eller svårt för att se skillnad på whatever och ett minne dök upp:

För en miljon år sedan (fast det skulle absolut ha kunnat hända i nutid också) fick jag i ett infall av duktighet för mig att jag skulle kolla oljan på min bil.

Jag stod på en Statoilmack i Malmö, huven uppe och började leta efter oljestickan.

Och jag letade….och letade….

Hur jag än glodde ner i motorrummet kunde jag för mitt liv inte hitta oljestickan och till slut började det kännas smått surrealistiskt…den MÅSTE ju finnas där!?!?

Jag började genomsöka utrymmet metodiskt, lät blicken låååångsamt vandra upp och ner, fram och tillbaka. Men nej…ingen djävla sticka !!!!!

Till slut fick jag nästan panik, såg mig omkring och skymtade en man som stod och tankade sin bil en bit längre bort.

Jag gick resolut bort till honom och sa något i stil med: ”ursäkta…du måste tro att jag är helt galen men jag kan fan inte hitta oljestickan….kan du hjälpa mig”.

Mannen samtyckte, gick bort till min bil, tittade ner under huven och sa EFTER MAX 2 SEKUNDER (helt sant): HÄR!!!!! Och så pekade han på…ja vad tror ni….oljestickan!!!!!

Och nej, det var inte första gången jag kollade oljan på en bil även om det var första gången på just DEN bilen och jag är inte heeeelt lost men det här var något av det konstigaste jag varit med om vad gäller mitt bilägande!?!

En kommentar

  1. Anette Fritzon

    Fast min nuvarande bil har verkligen ingen oljesticka… man kollar oljenivån i färddatorn och det är jag inte helt bekväm med. Jag brukade kolla mer än bara mängden… tex färg och konsistens också. Hur gör man det nu??

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>