Onsdag- god morgon

När jag jobbade dagtid (över 8 år sedan) red jag nästan alltid tidigt på morgonen, ibland redan vid 5-6.

Nu när jag varken behöver ta hänsyn till dagarbete, utsläppstider eller när ridhuset är bokat för det bestämmer jag ju numera själv rider jag oftast runt 10-11.

Idag regnade det när jag skulle släppa ut hästarna och jag valde då att rida i stället och påmindes efteråt om den mycket trevliga känslan att börja dagen med ett fint ridpass.

Och ett sådant blev det idag och som ni ser i ridhuset. Utebanan står under vatten efter en massa regn och så kommer det nog att vara fram till i vår gissar jag.

Bibbi fortsätter att öka i vikt; det går långsammare än otåliga jag vill men samtidigt vågar jag inte proppa i henne en massa kraftfoder.

Hon hade säkert ätit upp det men det vore förfärligt om hon fick kolik och det är ju inte heller min häst att fatta alla beslut kring om hon skulle bli allvarligt sjuk.

Hon är verkligen lätt att tycka om, så rar.

Men snart är det kanske Frenchie som jag får kalla för ”den lille” för när hon (förhoppningsvis) är i perfekt hull kommer hon att vara enorm 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Framför allt måste man ha ett hjärta av sten om man kan motstå detta stora vänliga djur som är en riktig ”gnäggare”. Man välkomnas alltid på morgonen och ofta vid intag men bara på ett gulligt sätt, inget hysteriskt gapande.

      Svara
  1. Eva

    Jag älskar djur som Du vet och är så blödig i det fallet att jag blir riktigt lycklig varje gång Du skriver om Bibbi. Känns så oerhört bra att hon som tydligen inte var så välskött eller omhändertagen kom till Dig !! Hon måste ha kommit till paradiset??!!!

    Svara
    • Birgitta

      Vet nästan inget om hennes tidigare liv men betet hon gick på sköttes i alla fall inte enligt min åsikt. Och har man som betesägare inte koll kan det gå snabbt att gamla hästar faller ur eller att annat händer.

      Svara
    • Birgitta

      Vill helst inte det då det verkar som att jag kan låna henne på livstid.
      Då är det fördelaktigare för mig att någon annan betalar eventuella vetetinärvårdskostnader och gud förbjude avlivning. Det sistnämnda kostar trots allt 8000:-.

      Ägaren har flera andra hästar och jag kan inte se varför han skulle vilja ”ha tillbaka” henne.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>