Söndag- ställtid

Jisses som det har regnat idag! Jag fick uppbåda alla krafter för att inte rusa ut och ta in hästarna och enbart det faktum att båda hade dubbla regntäcken på sig och att de hade varit ute på tok för kort tid gjorde att jag lyckades besinna mig 🙂 . Och tur var det för sedan slutade det regna och Henrik och jag åkte till vårt stammisställe Järnvägskrogen och åt en god tidig middag.

Jag har även hunnit rida innan regnet bröt ut; hastade ut i skogen och fick till ett bra pass.

Jag anammade ett av Ninas många goda råd, egentligen så självklart men uppenbarligen är jag för trög själv så jag behöver påminnas:

När jag gör bytena är det bättre att göra dom med pauser emellan där jag så att säga återtar kontrollen; kontrollen över både tygellängd, samling, form och rakriktning.

Och det säger sig nästan självt när man ser det så här svart på vitt att det är mycket bättre att göra 5 superbyten med skritt och kontrollerad galopp emellan än att bara ”köra på” och byta lite tjohej fast det brister i både samling och annat. Ibland blir jag trött på mig själv 🙂 !

Så klart måste man kunna rida både byten och annat utan att bryta av till skritt (på tävling om inte annat *ASG*) men man måste ju börja någonstans och jag har nog för bråttom ibland eller gör saker utan att tänka igenom allt ordentligt och då blir det sämre än om jag tar lite ställtid tills jag har bättre ordning på grejerna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>