Tisdag- REGN med stora bokstäver

Tog bilderna ovan igår för att illustrera hur snabbt mörkret faller; de är tagna med 4 minuters mellanrum.

Hade jag fotat hästarna idag hade ni fått se 2 genomdränkta djur eftersom de pga att jag var på ett flera timmar långt möte fick stå ute i hällande ösregn.

Nu känns det så skönt att lyssna på smattrandet på rutorna från soffan och värmen och veta att hästarna mumsar på sin mat (och de var torra under täckena) och att Molly är (mycket motvilligt) rastad.

Tänkte på det här med hur vissa av oss prioriterar ridhus just i morse när regnet vräkte ner.
Hade jag inte haft ridhuset kunde jag
a) väntat på att det förhoppningsvis skulle sluta regna och ridit ute de få timmarna jag just idag hade ledigt (fast det var inte uppehåll en sekund med facit i hand) eller ridit ut i mörkret ikväll (fortfarande i regn)
b) ridit ut i morse/ förmiddags och blivit genomblöt och fått lägga x tid på att tvätta, torka och smörja all ridutrustning jag använt
c) skitit i att rida fast Frenchie hade vilodag igår
d) kört till Granelundshallen ikväll och ridit eftersom ridhusen är bokade hela dagen just idag

I stället ledde jag i morse Frenchie de ca 30 metrarna till mitt lilla ridhus och fick ett toppenpass och en enbart lite svettig häst därefter.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Förstår att Du är lycklig över ridhuset. Tror väldigt många som står på landet utan låter bli att rida under dessa omständigheter.
    Du ska vara lycklig att du precis som jag har en hund som i princip inte vill ut mer än under tvång alla årstider som inte är senvår eller sommar och även då förutsatt att det inte regnar eller blåser. Dessutom är Elliot både morgon//förmiddagstrött samt även kvällstrött !!! Kort och gott ett behagligt liv för mig.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer i varje ord.

      Och huruvida man rider dagligen eller inte är ju upp till var och en så länge man ger hästen motion genom tex utevistelse men det är inte för att ”hatta” med ridningen som JAG har häst. Jag vill verkligen rida och träna minst 5 dagar i veckan och inte få ständiga avbrott pga vädret i alla fall. Avbrotten kommer tyvärr ändå pga tex skador.

      Och ja, Molly är verkligen som din hund och måste i princip tvingas ut vid dålig väderlek och kan LÄTT hålla sig +10 timmar om HON får välja.

      Svara
  2. Helena Andersson

    Riktigt vidrigt väder idag, brukar inte avstå hundpromenaden även om det regnar, men idag var det bara för mycket….

    Svara
  3. Ida Pippilotta Lidslot

    Hade Jocke fotfarande levt och vi inte hade stått vid ridhuset hade han fått en promenad idag. Hade inte ens övervägt att köra till ridhuset, att hålla på och mecka med släpet i detta vädret tycker jag är värre än att rida i det.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår dig.

      Hade jag kört med mitt släp idag så hade det inneburit att köra i beckmörker, hällande ösregn, stor risk för vattenplaning och med risk för att dovhjortar hoppar fram både här och där på vår leriga och skumpiga grusväg. Nej tack.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>