Min nya fascination

Jag har sedan länge funnit det…tja…tillfredställande är nog rätt ord….att titta på när min hovslagare verkar mina hästar. När allt det där överväxta och smutsiga på hoven blir tillfilat och ser rent och prydligt ut igen 🙂 .

Jag trodde jag var lite knäpp men dristade mig till att berätta detta för Markus som faktiskt bekräftade att jag inte är ensam om denna vurm.

Han nämnde att det finns rätt många filmklipp på nätet som visar hur hovslagare verkar extremt övervuxna hovar eller tömmer hovbölder och detta är tydligen jättepopulärt att glo på.

Och tja…jag kan förstå det.

Har hittat några sådana konton på Facebook och i alla fall jag fattar att folk vill se när hovar som ej verkats på flera år kapas eller var spruta ut ur en hov eller klöv (ett konto jag kollat på en hel del handlar om kors klövar).

Och för bara någon dag sedan läste jag detta på Facebook och skattade till och nickade instämmande:

Är jag ensam om att tycka det är kul att titta på videor där hovslagare arbetar med att verka hästar (och även när kor blir verkade)? Jag tycker det är himla intressant. Ibland är det mer eller mindre normala verkningar men ofta rör det sig om vanvårdade hovar/klövar och i många fall rör det sig även om bölder som blottläggs. Det är så tillfredsställande att se hur hovarna åtgärdas.

Fler som känner igen sig och vågar erkänna det 🙂 ?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    Håller med:-)
    Även jag har hittat dessa filmer på FB, alltså fast man vet att resultatet kommer att bli bra så bara måste man titta genom hela filmen och se när hovslagaren ”förvandlar” den där hemska hoven till ngt fint!

    Svara
  2. Anna Andersson

    Jag tycker också att det är kul att se hur bra det blir när det är klart, det kan ju se eländigt ut innan.

    Svara
  3. Helena Hille Jardelid

    Jag sa till Cia häromdagen att jag sett så många videor att jag snart kan ge mig ut själv och verka kor…

    Svara
  4. Eva Dahlman

    Så oerhört märkligt???? Jag har sista tiden blivit helt besatt av hovslagarfilmer och berättade senast i helgen för min nära vännina att detta var mitt drömjobb!!’

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>