Gamla hästar och försäkring

Jag läser då och då att vissa tar bort hela försäkringen på sin gamla häst och deras resonemang får mig att baxna för det menas mer eller mindre att ”det inte är lönt” utan att det är ”bättre” att ta bort den gamla hästen skulle den behöva kostsam veterinärvård.

Jag undrar om de som resonerar på detta viset VET vad veterinärvård idag kostar?

Eller de kanske skulle avliva sin gamla vän om den får ett större sår som lätt läker på några veckor men som initialt kanske kräver veterinärvård för x tusen?

Att ringa ut en distriktsveterinär kostar nästan alltid flera tusen medan tex min fd ponnys försäkring kostade ca 200 spänn i månaden och täckte vård för upp till 80.000:- per år.

När han fick fång var jag mycket glad över försäkringen som dels täckte veterinärvården men även fång-verkningen och framför allt hans livslånga och mycket dyra medicin.

Innan Bibbi kom hit hade jag som krav att hon skulle ha en veterinärvårdsförsäkring och Frenchie är ”så klart” försäkrad så mycket det bara går.

Hur resonerar ni kring era hästförsäkringar?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Alla våra häatar har försäkring oavsett ålder.
    Har även haft livvärde på hästar vi köpt för mkt pengar.

    Svara
  2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Mirre är full försäkrad och kommer så förbli. Med tanke på ökad skaderisk och andra ålderskrämpor skulle jag aldrig våga ändra försäkring.

    Svara
  3. Jenny Fredriksson

    Det kostar att ta bort en gammal häst också
    Det är värt att ha försäkringen kvar
    Fick ersättning för veterinär och bortforsling av kroppen.

    Svara
    • Birgitta

      Jag gissar att det handlade om en akut avlivning och/ eller att det skiljer mellan olika försäkringar?

      Folksam ersätter endast vid akut avlivning så min ponnys ”planerade” (bokade tid någon dag innan) fick jag bekosta själv (8000:-).

      Svara
  4. LenaB

    Min gamling har veterinärvårdsförsäkring, livförsäkringen var borttagen redan innan jag köpte honom och eftersom han var äldre redan då så gick det inte lägga till en sådan.

    Svara
    • Birgitta

      Min ponnys livförsäkring upphörde automatiskt när han fyllde 25 eller 26. Var bara några tusen så spelade ingen roll.

      Svara
  5. Marie Ultege

    Jag har det som förr hette katastrofförsäkring i Agria. Tror den kan ha bytt namn. Täcker veterinärvård vid skador, sjukdom men inte tex hälteutredningar. Den är väldigt billig. Kanske runt 1500kr /år? Har lagt undan en peng för avlivningen. Hon är ju trots allt 25♥️…

    Svara
  6. Marie Nordström

    Absolut försäkrad! Ju äldre de blir ju mer behöver man kanske utnyttja försäkringen…..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>