Lite mer hull

Även om man i princip inte ser någon skillnad mellan bilderna, vilket jag hade hoppats (den första tagen 9 oktober och den andra 2 november) så tycker jag att Bibbi bokstavligen börjar få ”mer kött på benen”.

När hon kom var det verkligen så att revbenen stack ut rejält, inte heller detta ser man fullt ut på denna bild tagen 24 september, dagen efter att hon kom. Nu ska det sägas att jag försökte ta just den bilden i ”rätt vinkel” så att det inte skulle se för bedrövligt ut:

Ni kan tro att jag går och ”klämmer” på henne hela tiden i sökandet efter tecken på att hon ökar i vikt och det är nog bra för hennes förtroende för mig om inte annat.

Fast hon är jättesnäll på alla vis så gick det från början inte att lägga handen under täcket i hagen- då for hon iväg medan det i boxen inte var några problem.

I boxen ville hon däremot inte lyfta hovarna medan det gick bra på stallgången.

Nästa projekt är att kunna röra vid hennes ben, i alla fall frambenen, i hagen- när jag provade igår blev hon livrädd och for iväg.

Liiiite skillnad från Vicke som jag bytte täcke på i full snöstorm medan han stod lös i hagen och även Frenchie kan man byta täcke på fast kanske inte under extrema väderförhållanden.

Väldigt synd att hon är såååå jäkla stor när mitt mål var att skaffa en c eller d-ponny och på sin höjd ”en liten stor häst” men hon ÄR så gullig och lätt och det är trots allt det viktigaste ❤️! Och ärligt talat behöver man inte pilla på hästben i hagen om inte hästen vill det (jag har 30 meter till stallet där jag kan binda upp henne vid behov) men det ska nog gå ändå och så har jag något projekt att jobba med.

Hade hon varit yngre (hon blir myndig om någon månad) och jag hade haft vagn, sele och kunde komma ihåg hur man selar för (var över 30 år sedan jag gjorde det) så hade jag nog kört henne någon gång men nu är det som det är och det är gott nog!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>