Måndag- nummer 5

Vilodag för mannen på bild och själv har jag bockat av lite saker från ”tråkiga listan”.

Har noterat att Bibbi har börjat rulla sig, 2 av de 3 gångerna jag sett det har det varit synkroniserat med Frenchie 🙂 !

Kul att se dom rulla runt på var sin sida staketet och jag kan nog tänka mig varför Bibbi inte rullade sig när hon kom.

Så mycket som hennes revben stack ut då hade det nog varit risk att hon skadade dom om hon hade rullat sig….

Jag har varit och tagit covidvaccin nummer 5 och tvekade inte inför det beslutet även om jag har förstått att andra mer resonerar som att ”det får räcka med vaccin nu”.

Jag har så vitt jag vet inte haft covid och vill helst inte få det heller så klart även om vaccin inte skyddar till 100%, det fattar jag.

Hur resonerar ni? Ska ni fortsätta att vaccinera er eller kommer ni, om läget är som det är just nu, att strunta i det?

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Kul att Bibbi verkar trivas !!
    Jag ska ta vaccin nästa vecka. Har bokat tid. Dels för att jag är i riskgrupp men framförallt för att omgivningen helt slutat hålla avstånd. Blir förbannad varenda gång jag måste in i en butik och folk blir otrevliga om jag ber dem vänligt att hålla avstånd.

    Svara
    • Minstral

      Släpp det, viruset har mildrats för längesedan. Är du också nojig för pest, smittkoppor, mässling mm eller vaccar du dig varje år?

      Svara
  2. Anna

    Tänker inte vaccinera mig igen i år, hade Covid i september så borde vara immuniserad för tillfället. Jag har reagerat väldigt starkt på vaccinet tidigare så inte så sugen på att ta det i onödan. Däremot tänker jag vaccinera mig mot influensa i år, för jag fick influensa i julas och jag har aldrig varit så sjuk som vuxen.

    Svara
  3. Minstral

    Covid? Jag tror det är ”över”.
    Virus vill ju inte att dess bärare ska dö. Virus vill överleva. Därför avtar virus med tiden. Det var ganska längesedan covid var ett allvarligt samhällsproblem. Slappna av, tagga ner. Släpp det! Jag blir på riktigt full av skratt.

    Svara
    • Birgitta

      En bekant (yngre än jag) har covid i detta nu, ligger hemma med 39 graders feber. Jag vill hemskt gärna slippa råka ut för samma sak, av många olika anledningar. Kan en gratis spruta avhjälpa/ minska risken för detta så är valet enkelt för mig.

      Svara
    • Lina

      Över? Det är ju skitmycket covid nu.
      Du kanske skulle ta och respektera folk som inte vill bli smittade. Fy vilken risig inställning.

      Svara
      • Anna

        En kollegas svåger dog i covid i september. Han var inte jättegammal, 64 år och inga underliggande sjukdomar.
        De hade rest utomlands på semester. Han blev sjuk och dog efter bara någon vecka.
        Förstår absolut att man vill uppdatera sin vaccination.

        Svara
  4. Smurfan

    Självklart ska jag ta en spruta! Är i riskgrupp, har riktigt sköra gamla människor runt om mig OCH folk har börjat skita i allt vad smittskydd heter. Det vanligaste argumentet är: ”Jamen covid är ju inte klassat som allmänfarlig sjukdom längre. Tagga ner!”

    Nej, det kanske inte är allmänfarligt men det kan fortfarande vara ”JAG-farligt” för en nedsatt person. Och jag är så trött på alla människor som inte fattar det, utan blir förbannade när man ber att de INTE ska ta med sina snoriga förskolebarn när de kommer och hälsar på. På något sätt resonerar folk att bara för att de satt i karantän under coronan, så behöver de inte ta hänsyn nu!

    Kanske borde man ta fram ett vaccin mot dumhet…

    Svara
    • Birgitta

      Jag hörde på tv för någon dag sedan att Corona åter har börjat öka och det är kanske inte så konstigt (precis som säsongsinfluensan) men jag vill jag ändå inte bli smittad om det går att undvika.

      Jag är en sådan person som vid en förkylning är kass i flera veckor och dessutom nässpraysberoende lika länge och vet så klart inte hur sjuk jag skulle bli om jag fick Corona men vill helst inte ta reda på det heller.

      Jag har ett jobb som det är jättesvårt att hitta vikarier till, jag har hästar som måste tas om hand och jag har andra åtaganden som jag skulle bli väldigt besviken om jag var tvungen att ställa in pga Corona.

      Svara
  5. LenaB

    Jag vet inte om jag ska vaccinera mig igen…har haft Covid vid åtminstone tre tillfällen hittills (borde ju ha ngn slags immunitet…), inte blivit supersjuk ngn av tillfällena, har hållit mig hemma, men kunnat jobba hemifrån så inte sängliggande på ngt vis. MEN jag har ju också varit vaccinerad så då blir man ju ofta inte så sjuk. Jag är själv inte i ngn riskgrupp eller så men min mammas sambo har cancer (och får inte bli smittat av ngt), därav att jag testar mig om jag blir sjuk.
    Kommer däremot 100% att vaccinera mot influensan, det har jag gjort i ganska många år nu, eftersom jag blivit väldigt sjuk av denna flera ggr, och precis som du resonerar Birgitta behöver jag hålla mig på benen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>